Vanksen vernieuwt visuele identiteit

Crea / News

22 jaar na haar oprichting vernieuwt Vanksen, onder impuls van haar gedelegeerd bestuurders Cécile Lorenzini en Armand Lebrun, haar visuele identiteit. Met de nieuwe baseline wil het bureau haar fundamenteel digitale DNA nog maar eens bevestigen: ‘Digital Brand Empowerment’.

Vanksen stelt inderdaad merken en hun uitdagingen op het gebied van marketing en digitale communicatie centraal in haar missie. Via 6 expertisegebieden (Brand Design, Digital Platform, Performance, Brand Protection, Data & Analytics, Social) analyseert het bureau de evolutie van maatschappelijke en digitale trends.

Centraal in het nieuwe logo staat een groene ster, die de leidende rol van de Vanksen-werknemers symboliseert. Als pionier op het gebied van digitale innovatie in elk van zijn activiteiten, heeft deze herpositionering ook tot doel de werknemers op de eerste plaats te zetten.

In een tijdperk van toenemende diversiteit verrijkt het bureau eveneens zijn kleurenpalet door van lichtgroen naar een rijker scala aan tinten te gaan. De dominante aanwezigheid van zwart speelt tegelijkertijd in op een contrasteffect, waardoor de naar voren gebrachte boodschappen worden versterkt. Het gebruik van zwart gaat ook hand in hand met de wens om de koolstofimpact van de Vanksen-website, bijgewerkt ter gelegenheid van deze rebranding, te optimaliseren.