VDK Spaarbank wordt vdk bank

Communication / News

VDK2017005VDK Spaarbank wordt vdk bank, of de bank met de kleine ‘b’..., zo laat de Gentse bankinstelling weten. Het goed overigens goed met de bank, zeggen Leen Van den Neste, voorzitter van het directiecomité, en Paul Matthys, voorzitter van de raad van bestuur: "Onze focus op groei, stabiliteit en duurzaamheid loont. In een voor banken uitdagende periode neemt onze nettowinst toe en blijven nieuwe klanten ons vinden. Toch veranderen we onze naam. Een logische evolutie omdat we vandaag veel meer zijn dan een ‘Spaarbank’." De voorbije jaren is het gamma aan producten en diensten van de bank fors uitgebreid. Naast betaal- en spaarproducten, verleent men ook krediet aan particulieren en organisaties, biedt men een brede waaier van verzekeringen en beleggingen aan en verstrekt men advies op alle sleutelmomenten in het leven van de klant. Met de nieuwe naam – vdk bank – wil men meer aansluiten bij de realiteit en bij de commerciële ambities.

"We bewaren wat sterk is. vdk is een keurmerk voor een unieke, onafhankelijke en duurzaam ethische bank in Vlaanderen. En dat zal zo blijven. We staan voor faire financiële producten met een fair rendement. Producten die oog hebben voor niet-financiële criteria zoals mensenrechten en milieu. Bij de herbelegging van de haar toevertrouwde middelen is vdk bank consequent duurzaam. Hetzelfde geldt voor onze aankopen. Als het om controversiële producten en productieprocessen gaat, hanteren we de strengste criteria in de sector. Bovendien maakt vdk bank duurzaamheid reëel door die projecten te ondersteunen waar de sociale, ecologische en economische maatschappelijke betrokkenheid manifest tot uiting komt." Fairfin, de vzw die mensen wil bewegen om op een verantwoorde manier met geld om te gaan, beoordeelt alle banken op hun duurzame daden i.p.v. op hun duurzame woorden. Uit dit onderzoek komt vdk bank systematisch als heel goede leerling naar voor, zegt Leen Van den Neste fijntjes.

Bij die nieuwe nam hoort ook een nieuw logo: "Een logo als venster op de wereld en als uithangbord hoe onze bank weloverwogen midden de mensen van vandaag en morgen wil staan. vdk bank wil meer in het oog springen van de klant die alles net iets bewuster wil. Een bank voor het leven, een bank voor uw leven." En Leen Van den Neste besluit: "vdk bank wil een bank zijn met een kleine ‘b’: bescheiden, bereikbaar, beschikbaar, bedreven, begaan, begrijpbaar, bewust. Een no-nonsense bank ook die kan beantwoorden aan de behoeften van de bewuste meerwaardezoeker met een duurzaam aanbod, fair advies en persoonlijk contact. Een solide bank voor het leven die streeft naar het meest faire evenwicht tussen rendement en gemoedsrust in een financieel complexe wereld."
logo vdk