Verticale video bereikt Belgische nieuwssites

Fifty Shades darker persgroep

Media / News

Fifty Shades darker persgroepVoor de release van de blockbusters ‘Fifty Shades Darker’ en ‘Trainspotting 2’ in de bioscoop slaan Sony Pictures Releasing en de Persgroep Advertising de handen in elkaar voor de eerste vertical videocampagne op Belgische nieuwssites.

 

Vertical video vindt zijn oorsprong natuurlijk in sociale media zoals Snapchat. Wat het formaat zo bijzonder maakt? Het is volledig op maat van je favoriete scherm: dat van je smartphone. Sterker, het is een mobile onlyproduct en is dus enkel beschikbaar op de mobiele sites en apps van de Persgroep Advertising. Met vertical video combineert de Persgroep Advertising de impact van een fullscreen videoadvertentie met maximale viewability en respect voor onze surfer.  Voor meer informatie kunt u deze blogpost op de website van de Persgroep Advertising lezen.

Het partnership met outstream videospecialist Teads maakte de ontwikkeling van vertical video mogelijk. De Persgroep Advertising lanceert vandaag trouwens nog een tweede mobile only formaat: square. Zo kunnen sociale media-advertenties vlot doorgeplaatst worden op HLN.be en DeMorgen.be voor een kwalitatief bereik.