Veuve Clicquot zoekt Bold Woman

Awards / News

Sinds 1972 huldigt Veuve Clicquot vrouwelijke business leaders die, dankzij hun talent, kracht en persoonlijkheid, een bedrijf hebben opgebouwd, aangenomen of ontwikkeld. Rolmodellen, die anderen inspireren door hun opmerkelijke parcours. Tot nog toe werd de award uitgereikt aan 350 vrouwen in 27 landen. Dit jaar zet Veuve Clicquot voor het eerst Belgische vrouwelijke bedrijfsleiders in de schijnwerpers met de introductie van de eerste Belgische editie van de Bold Woman Award. De Bold Woman Award 2021 is vooral belangrijk omdat vrouwelijke leiders meer aanmoediging nodig hebben dan ooit tevoren. De internationale Veuve Clicquot-barometer over vrouwelijk ondernemerschap, uitgebracht in het voorjaar van 2021, toont namelijk aan dat er nog steeds te veel structurele en mentale barrières zijn die vrouwen tegenhouden in hun ondernemersambities.

De Bold Woman Award en de Bold Future Award staan open voor Belgische vrouwen die aan bepaalde criteria voldoen en met hun onverschrokken en onvermoeibare businessaan-pak een directe impact hebben gehad op het succes ervan. Ter herinnering: in 1805 gaf Madame Clicquot blijk van grote moed en vastberadenheid toen ze de teugels van het champagnehuis in handen nam na de dood van haar echtgenoot, uitgerekend in een tijd dat vrouwen niet mochten werken en geen bankrekening mochten hebben. "Onze missie is om vrouwelijke ondernemers een steuntje in de rug bieden en de rolmodellen van vandaag en morgen identificeren,” zegt Chloé Stefani, algemeen directeur van Moët Hennessy BeLux. "Bold by Veuve Clicquot is een erkenning voor de baanbrekende Belgische vrouwen die, net zoals onze stichtster, pionieren in ondernemersgeest, moed en zakelijke savoir-faire."

Een jury zal maximaal vijf finalisten in elke categorie selecteren die worden uitgenodigd voor de uitreiking van de Bold Woman Award. Tijdens de ceremonie worden twee inspirerende en ondernemende vrouwen gehuldigd. Ze zullen zich in de ogen van de jury onderscheiden hebben door hun ondernemingsdurf, het heruitvinden van tradities en hun ethische en geëngageerde aanpak van de business. De eerste bevestigde leden van de jury: Béa Ercolini – CEO & founder Beabee Business ClubCarole Lamarque – CEO & founding partner Duval Union innovative marketingMartine van den Poel – Executive Leadership Coach en Chloé Stefani – General Manager Moët Hennessy BeluxDe eerste Bold Woman Award ceremonie vindt plaats op donderdag 14 oktober 2021 in het Hôtel de Mérode in Brussel.

Registraties voor de Bold Woman Award zijn open vanaf nu tot 15 juni 2021 via de officiële site van Veuve Clicquot: https://www.veuveclicquot.com/nl-be/bold-by-veuve-clicquot/nomination