Vijf dingen waar PUB in 2021 blij van werd

Communication / Media / News

2021 was een spet-te-rend jaar voor PUB. En wel om deze vijf redenen…

HapPUBirthday!

Op 26 april 2021 was het exact 45 jaar geleden dat PUB, toen nog Pub, voor het eerst te lezen was. Oprichtster Joséphine Overeem had het in 1976 al over ‘pub’, dat vond zij chiquer klinken dan ‘reclame’. We stonden mee aan de basis van de Creative Belgium Awards, de (Belgische) Effie Awards, de Advertiser Personality of the Year,... om maar enkele dingen op te noemen. Bij PUB, wat ondertussen staat voor People Unified Around Brands, hebben we sindsdien blijvend plezier in het verenigen, creëren en (her)uitvinden. We bleven daarbij altijd trouw aan papier (maar zijn sinds 1997 ook online te vinden), en dus vierden we deze verjaardag met een extra dik jubileumnummer. We trakteerden onszelf bovendien op een mooi presentje: PUB werd de trotse ouder van een bijenkorf van Alterapi 🐝. 

 
 
 
 
 
Voir cette publication sur Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par PUB Magazine (@pubmagazine)

Orbit in de ether

2021 was een jaar waarin we meer dan ooit de conversatie met jullie aangingen, en dat via verschillende initiatieven en evenementen. We organiseerden online conferenties in samenwerking met Havas en enkele Take a Break-sessies, maar lanceerden ook de vierde editie van Orbit by PUB met dit jaar als thema Human Change. Orbit by PUB, dat is ons evenement dat in 2018 het daglicht zag met maar één doel voor ogen: samen met jullie, adverteerders, media, bureaus en vakspecialisten streven naar een betere wereld. En met succes, want zowel digitaal als fysiek brachten we weer heel wat talent samen: Liesbeth Dillen, Thierry Cattoir, Frija Leunens, Wim Vermeulen, Catherine Castille, Krist Pauwels, Dries Moens, Isabel Verstraete, Benoît Vancauwenberghe, Piet Colruyt, Jonathan Kubben, Britt Buseyne, Christian de La Villehuchet, Kim Beyns, Nathalie Erdmanis,…

Bedankt om deze dag samen met ons onvergetelijk te maken. En ook nog eens een dikke merci aan White Cinema, Ikram Boukhari (voor de organisatie van het evenement), traiteur Chez Mama en Pop Up Agency.  En aan de sponsors, natuurlijk: AG Insurance, IKEA, NRJ Group en Fairtrade Belgium.

Een zalig (groeiend) team

Het vaste PUB-team bestond voor 2021 uit Philippe Warzée, editorial director, Wim De Mont, journalist en content manager, Laetitia Fervaille, webmaster, Evy Van Ruyskensvelde, journalist NL en Marine Dehossay, journalist FR. Maar zo veel leuks, dat moet gedeeld worden. We kregen er in 2021 met Bart Brusseleers niet alleen een toffe collega, maar ook nog eens een kei van een sales manager bij. Ook Niel Van Essche, onder meer sportjournalist, versterkt sinds kort op freelance basis het PUB-team – naast al die andere freelancers (en stagiairs) natuurlijk waar we telkens weer op kunnen rekenen! Geef ons nog even, en wie weet vormen we binnenkort een eigen elftal. 

Het begin van een mooi podcastverhaal (SAMEN MET PAN STUDIO)

Podcasts hebben een enorme groei in populariteit doorgemaakt, en daar hadden ook de lockdowns zeker iets mee te maken. 18% van de Vlamingen zou dagelijks naar een podcast luisteren, zo blijkt uit de meest recente Digimeter van Imec (2020). Er is vooral een toename bij de jongere segmenten. Wist u trouwens dat ook PUB sinds 2021 zijn eigen podcast heeft? Team Talk werd namelijk Team Talk Radio, een lichte maar leuke podcast over reclamecampagnes die u ongetwijfeld zal kennen. Een fijne samenwerking met de buren van PAN Studio. Onder meer Kwint De Meyer van DDB Brussels en Jens Mortier van Mortierbrigade waren al te gast! 

Onze fantastisch-mooie covers

PUBs sterkte is ongetwijfeld zijn grafische kant, steeds weer netjes verzorgd door Sol Agency. Onze mooie covers worden op hun beurt getekend door creatieve bureaus of scholen. Dit waren onze covers in 2021:

Ontdek al onze magazines hier
Een abonnement nemen? Dat kan via deze weg!
Volg ons ook zeker op Instagram, Facebook, Twitter en Linkedin ♥️