Visit.brussels bekroont meest creatieve Brusselse projecten

Awards / News

Op donderdag 21 april werden zeven creatieve Brusselse projecten bekroond met een visit.brussels Award tijdens een uitreikingsceremonie in Train World. De winnaars van deze editie zijn verkozen door het grote publiek en door een jury, samengesteld uit leden van verschillende beroepsverenigingen uit de toeristische sector en de pers.

Sinds tien jaar bekronen de visit.brussels Awards de culturele en toeristische Brusselse initiatieven die onze hoofdstad doen stralen, op nationaal en internationaal niveau.

Eerst selecteerde het publiek uit 98 projecten de vijf finalisten in elke categorie. De jury heeft vervolgens de winnaars gekozen op basis van de volgende criteria: originaliteit, innovatie, succes van het project, klantgerichtheid, duurzaamheid van het project (ecologisch, economisch en sociaal) en de inspanningen om het project toegankelijk te maken voor personen met een beperkte mobiliteit.

De laureaten werden bekendgemaakt tijdens een uitreikingsceremonie, gevolgd door een netwerkavond met professionals uit de sociale, culturele en toeristische sector.

Dit zijn de winnaars van de visit.brussels Awards 2022 per categorie:

 1. Best creative alternative:
  Brussels Jazz Weekend Balcony Edition - vzw Jazz Projects asbl

 2. Audacious new project:
  Pay What You Can - Kaaitheater asbl

 3. Solidarity initiative:
  J'appelle un étudiant - ASBL 1Toit2Ages

 4. Sustainable initiative:
  Hearth Project : Rethinking food for all - H.EART.H PROJECT

 5. Co-creation:
  Grand Hospice x Jardin - Pali Pali

 6. Brussels on stage:
  Chose Qui Bouge – VOLTA

 7. Best B2B Congress/Event (aparte categorie, enkel gestemd door de jury):
  IAH Congress 2021- MCI Benelux S.A.