visit.brussels en FamousGrey bezoeken Brussel in realtime

Crea / News

FamousGrey Visit BrusselsNaast traditionele en iconische attracties barst Brussel van de typische plekken en verborgen schatten die bij de Brusselaars zeer geliefd zijn. Daarom heeft visit.brussels in samenwerking met FamousGrey een innovatieve onlinegids ontwikkeld die in realtime beschikbaar is: ‘now.brussels’.
FamousGrey Visit Brussels

Now.brussels is een innovatieve mobiele site waar bezoekers kunnen kiezen wat ze willen doen. Dit gebeurt op basis van hun actuele locatie, het weer, hun voorkeur van het moment en vooral de voorkeuren van de Brusselaars zelf. Welke terrassen zijn het populairst bij de lokale inwoners? In welke bars in Brussel kan je tot in de vroege uurtjes feestvieren? Welke evenementen mag je niet missen? De indeling van de Brusselse hotspots gebeurt in realtime op basis van de berichten van Brusselaars op sociale netwerken (foto’s, verhalen, posts, commentaren, hashtags enz.) en hun locatie. De gebruiker hoeft alleen maar zijn locatie te activeren en het Brusselse avontuur kan beginnen. Vervolgens worden drie opties voorgesteld: doen, drinken en eten. Op basis van de geolocatie en de voorkeuren van de gebruiker van dat moment identificeert de site op een interactieve kaart de plekken waar zich op het zoekmoment Brusselaars bevinden.
Voor deze nieuwe tool ontwikkelde FamousGrey een affichage- en social mediacampagne. Met de slogan ‘Laat u deze zomer gidsen door de Brusselaars’, mikt de campagne voornamelijk op Franse en Spaanse bezoekers, omdat zij van alle Europeanen de Belgische hoofdstad het meeste appreciëren als bestemming. De campagne wordt ook ondersteund door een influenceractivatie, ontwikkeld door Famous Relations.

CREDITS VISIT BRUSSELS
Client: Visit Brussels
Client contacts: Fiona Amoroso, Audrey Verbaeys, Olivier Van de Kerchove
Agency: FamousGrey
Excecutive CD: Peter Ampe
Creative: Jonathan d’Oultremont, Jonathan Detavernier
Copywriter : Jonathan d’Oultremont, Sara De Vocht, Rodrigo Aranda Godoy, Gavin Watt
Project manager: Cato Samyn
PR Manager: Deborah De Klerck, Justine Parys, Kathy Van Looy
Experience Director : Maarten Breda
Head of Digital: Joachim François
Development: Arno Van Biesen, Eward Somers
Design: Aldjia Bessalah, Sacha Lempereur, Wonderland
DTP : Anne-Sophie Tonnelier
Production company: FamousGrey Productions
Producer: Emily Rammant
Motion Design: Jasper De Ryck
Photographer : Titus Simoens via Bounce Rocks
Strategic planner : Nicholas Pirard
Connection planner : Floris Adriaenssens
FamousGrey Visit Brussels