VLAM en Wunderman Antwerp weten alles over bio

Crea / Marketing / News

still Website BioMensen die meer willen te weten komen over biologische voeding kunnen voortaan hun hartje ophalen op www.allesoverbio.be. Dit gloednieuwe bio content platform verschaft onder meer informatie over de principes van bio, zet de voordelen en meerwaarde van biologische landbouw in de verf en brengt inspirerende verhalen en filmpjes over bio-ondernemers. VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) wil met dit nieuwe platform nog meer Vlamingen overtuigen om vaker bio te kopen.

Het is duidelijk dat bio in de lift zit. De stijgende vraag van de consument naar biologische landbouwproducten is de belangrijkste stuwende factor voor de verdere groei van de biologische landbouw in Vlaanderen. Hoewel 9 op de 10 Vlamingen wel eens voor een bioproduct kiezen, koopt 91% van de consumenten slechts zelden bio. Met een nieuwe campagne wil VLAM ook hen overtuigen van de voordelen van biologisch geproduceerde voeding.
bioNa de uitgebreide campagne ‘Bio. Je kan er niet meer omheen’ lanceren VLAM en Wunderman Antwerp nu het nieuwe online platform www.allesoverbio.be, dat op een heel toegankelijke manier de voordelen en meerwaarde van biologische landbouw in de verf zet. Bio wordt er gepresenteerd in intrigerende en verrassende verhalen. Het platform zoomt ook in op de vijf principes van bio: ‘lekker puur’, ‘gezond genieten’, ‘goed voor het milieu’, ‘vriendelijk voor dieren’ en ‘100% toekomst’. Ieder onderdeel wordt uitgebreid toegelicht met tekst, beeld en ook filmpjes met interviews van overtuigde bioproducenten.

De website krijgt tegen eind 2018 ook een luik met nog meer praktische info over de manier waarop biologische voeding geproduceerd wordt. Daarmee wil de site de wat frequentere biokopers bedienen die op zoek zijn naar meer achtergrondinformatie. En om de lancering van de nieuwe website kracht bij te zetten, loopt er van 3 tot 17 september 2018 een wedstrijd op de website. Wie een eenvoudige kennisvraag over bio goed beantwoordt, maakt kans op een biopakket en een waardebon van €100 om te besteden in een biospeciaalzaak in de buurt.

Credits:
Agency: Wunderman Antwerp
Client: VLAM
Client contact: Marina Sablon, Evy De Kock, Patricia De Laet Account team: Carole Steger, Charlotte De Cock
Strategy: Michelle Defooz, Toon Diependaele
UX-experts: Jeroen Michiels, Krisje Verbert
Design Director: Sebastien Greffe
Design: Reginald Van de Velde, Charlotte Slegers, Dorien Wendelen Copy: Tine Bongaerts
Development: Stijn Janssens, Sven Lemmens
Campaign Managers: Lislot Saerens, Davy Baccarne
Agency producer: Ingeborg Van Hoof
Production house: Sputnik