VML zet zich in voor Stichting tegen Kanker

Crea / News

In het kader van hun honderdjarig bestaan organiseerde Stichting tegen Kanker vorig jaar een pitch. VML, toen nog Wunderman Thompson, overtuigde hen met een positionering en creatief voorstel. Nu lanceert het bureau een eerste campagne met daarin een hoofdrol voor Typhanie, een jonge vrouw van 33 jaar die borstkanker overwon dankzij wetenschappelijk onderzoek.

In de campagne volgt de kijker het genezingsproces van Typhanie, een jonge vrouw die drie jaar geleden werd getroffen door kanker. Een snelle aaneenschakeling van portretfoto’s toont hoe Typhanie in die tijd transformeerde, van ziek tot genezen. De foto’s zijn het werk van Frieke Janssens. In totaal werden 85 foto’s gecreëerd waarbij elk beeld is gebaseerd op foto’s die Typhanie zelf nam tijdens haar behandeling.

Het terugkrijgen van je haren na een chemokuur is voor veel kankerpatiënten een zeer emotioneel moment. Ook voor Typhanie. Omdat ze vanaf dat moment zichzelf steeds minder als patiënt zag en terug meer als mens. Haar haargroei symboliseert op een zeer begrijpelijke en eerlijke manier hoe ook de hoop groeit bij patiënten als de behandeling aanslaat.

Met de campagne wil Stichting tegen Kanker het belang van wetenschappelijk onderzoek nog eens benadrukken. Het is immers dankzij de vooruitgang in dit kankeronderzoek dat we de ziekte steeds vaker kunnen verslaan. Daarom roept de organisatie op om dit onderzoek te steunen. Want zo kunnen we samen het onderzoek versnellen en gaan steeds meer mensen zoals Typhanie ‘van hoop naar overwinning’.

De campagne bestaat uit een tv-spot, een online video en een printadvertentie.

Credits:

Client: Stichting tegen Kanker
Client contact: Antonine Seynaeve, Charlotte Van Strydonck, Amélie Canalaz, Patricia Lanssiers
Agency: VML Belgium
Chief Creative Officer: Klaartje Galle
Creative Director: Sam De Volder
Creative team: Tomas Van Loon, Patrick Vermeylen
Account team: Laurence Binot
Strategy: Lise-marie D'Hooghe
Designers: Timothy Helmer, Emilie Sodini
DTP: Jan-Bart Debruyne, Anja Van den Broeck
Print Production Director: Sofie Verschaeren
Agency Production: Caroline Van Ranst
Production Company: Bounce Rocks
Executive producer: Roxane Lemaire
Producer: Josefine Morrens
Visual artist: Frieke Janssens
MUA & SFX: Barbara Broucke
Hair & SFX: Steven Versees
Offline editor: Ward Geerts
Photo retouching: Patrick Bras
Sound: Raygun
Model: Typhanie Versyck