VMLY&R daagt bureaus uit om "episch" werk te laten opvallen

Awards / News

De reclamecampagne van de Epica Awards 2022 legt de nadruk op de PR-voordelen van deelname aan de wedstrijd. De "Open For Entries"-campagne van de Epica Awards 2022, ontwikkeld door VMLY&R, legt meer dan ooit de nadruk op de unieke persjury van de wedstrijd. De campagne is gebaseerd op de regel "Geef ze iets episch om over te praten" en maakt gebruik van banners en paginagrote persadvertenties om letterlijk te verwijzen naar artikelen die door journalisten zijn geschreven. Met andere woorden: als je wilt dat journalisten over je werk schrijven, moet je meedoen aan The Epica Awards!

De campagne werd geleid door Dimitri Guerassimov, CEO en Chief Creative Officer van VMLY&R France, in samenwerking met het creatieve duo Abi Stephenson en Matt Jones van VMLY&R London. Het duo was Campaign Faces To Watch in 2021 en vertegenwoordigde het Verenigd Koninkrijk tijdens de Global Young Lions-wedstrijd in Cannes. Dimitri Guerassimov: "VMLY&R is enorm trots om bureaus te helpen verbinden met journalisten, waardoor epische campagnes de kans krijgen om gezien, erkend en besproken te worden."

Mark Tungate, redactioneel directeur van The Epica Awards, heeft alvast dit commentaar: "Als de enige wereldwijde creatieve competitie die uitsluitend door journalisten wordt beoordeeld, steken we boven ons gewicht uit als het gaat om persaandacht. Alleen al door mee te doen aan Epica, nog voordat je iets gewonnen hebt, laat je je werk zien aan dit invloedrijke publiek. Dat idee wilden we uitdragen en VMLY&R heeft dat op een directe en in het oog springende manier gedaan."

De jury van de Epica Awards bestaat uit senior redacteuren en toonaangevende journalisten van de meest prestigieuze titels in de vakpers in meer dan 50 landen - daarbij is uiteraard PUB vertegenwoordigd -, en uit schrijvers van gespecialiseerde titels die stemmen over categorieën die betrekking hebben op hun branche.

De awards kunnen momenteel tot 7 oktober worden ingezonden. De prijsuitreiking vindt plaats op 8 december.

Meer informatie vindt u op https://epica-awards.com