Media en bedrijven solidair met slachtoffers watersnood

Media / News

VRT, DPG Media en SBS zetten hun schouders onder de solidariteitscampagne van het Rode Kruis voor de slachtoffers van de watersnood in ons land. In een radio- en een televisiespot van 30 seconden roepen de mediabedrijven op om te storten voor het Rode Kruis.

De ongeziene watersnood van de voorbije dagen treft ons land hard. De ramp laat de mensen in de getroffen gebieden verweesd en soms zelfs dakloos achter. Het Rode Kruis is druk in de weer in de regio en brengt in kaart welke hulpacties nog nodig zijn. Denk maar aan opvang van mensen die voor korte of langere tijd niet meer in hun huis kunnen, psychologische bijstand of het aanleveren van drinkbaar water. Met deze campagnespot roepen VRT, DPG Media en SBS hun kijkers en luisteraars op tot solidariteit. Steunen kan via BE70 0000 0000 2525.

De spot wordt uitgezonden door Eén en Canvas (VRT), VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4 en VTM GOLD (DPG Media), Play 4, Play 5, Play 6 en Play 7 (SBS) en de spot is te horen bij Radio 1, Radio 2, Klara, MNM en Studio Brussel (VRT), Qmusic, Joe en Willy (DPG Media), NRJ (SBS) en Nostalgie.

Ook Transfer steunt dit initiatief. De solidariteitscampagne loopt op al hun televisiekanalen sinds 22/07 en nog tot en met 31/07 (Transfer noord-channels).

In Franstalig België zijn diverse media (RTBF, RTL,...) eveneens acties gestart, RTL doet dat bijvoorbeeld met de actie RTL Solidarité Inondations. En de lijst van bedrijven die solidariteitsacties organiseren groeit ondertussen aan. Hieronder vindt u alvast enkele voorbeelden.

Clear Channel sluit zich aan bij deze golf van solidariteit door de campagne uit te zenden sinds dinsdag 20 juli, dag van nationale rouw, op alle digitale City Play schermen in het hele land, waardoor het initiatief een nationale impact krijgt.

Carrefour organiseert een ‘solidaire afronding’ ten voordele van de slachtoffers van overstromingen.

Orange Belgium maakte op 17/07/2021 van zijn meer dan 100 shops inzamelpunten waar iedereen spullen kan achterlaten om de mensen te helpen die hun huis verloren.

 

De verzekeringsgroep Ethias biedt de applicatie App4You aan.