VRT en Lucy lanceren VRT MAX

Crea / News

Tijdens de najaarspresentatie van VRT stelde de openbare omroep de vernieuwde VRT voor met een merkfilm van de hand van Lucy. Na dit eerste wapenfeit bouwde Lucy verder op dezelfde strategie om VRT MAX te lanceren. Hiervoor ontwikkelde het bureau een 360°-campagne die VRT MAX positioneert als dé kijk- en luisterbestemming van VRT. Dit past binnen de nieuwe merkstrategie waarbij het moedermerk VRT geschraagd wordt door twee sterke submerken: VRT NWS voor nieuws en duiding en VRT MAX als centraal platform voor alle video- en audiocontent van VRT.

“In VRT MAX vind je al het beste van VRT. En dat is echt heel, heel veel. Van spannende films, docu’s, unieke series, kinderprogramma’s, nieuws en duiding tot een zeer uitgebreid aanbod podcasts en live radio. Die veelheid, die rijkdom van VRT MAX wist Lucy alvast krachtig te vatten in de baseline ‘Daar zit meer in’,” vertelt Bette Van den Briel, brand manager van VRT MAX.

Jan Sidgwick, design director bij Lucy, pikt daarop in: “Die veelheid hebben we ook gevisualiseerd met een ‘swirl’, een soort slang van content. Deze compositie gebruiken we in alle uitingen, zowel statisch als geanimeerd, voor bijvoorbeeld social videos.”

Het 3D motion design van de campagne werd in-house gemaakt. “De branding letterlijk in beweging en tot leven brengen was een uitdaging, maar het resultaat mag er zijn.”

De rode draad in de campagne is de clash van de meest uiteenlopende genres en reeksen. En dat levert verrassende combinaties op. Zo huppelt het iconische Tik Tak-mannetje binnen tijdens een opnamesessie van The Stones. Sociaal Incapable Michiel gaat naakt in Bathroom stories. En de moordlustige psychopate Villanelle uit Killing Eve wordt door Maaike Cafmeyer (aka Chantal) aangesproken als ‘zatte fles’. In de radiospots heeft David Attenborough het over een bijzondere vogel die de songs van Arctic Monkeys imiteert. En blijkt Tinne uit Dertigers zwanger van… een gekke olifant met een lange slurf. Ook de print en online ads spelen in op het brede aanbod van VRT MAX.

Credits

Brand: VRT

Clients: Bette Van den Briel, Michèle Valkenborghs, Elisabeth Roelandt, Tom Peeters

Brand design: Saffron, Ken De Keyser, Fabio Verhelst

Agency: Lucy

Creative Director: Iwein Vandevyver & Laurent Dochy

Strategy: Eline Goethals

Creatives: Yves Van Hacht & Ruben De Praetere, Iwein Vandevyver

Account Director: Thomas Vuerinckx

Account Manager: Sofie Hoorens

Head of Design: Jan Sidgwick

Graphic Design: Jan Sidgwick, Samuel Allemand

Motion & 3D: Jan Sidgwick

DTP: Samuel Allemand

TVC production: Wenneker.be 

Director: Kurt De Leijer

Producer: Mirjam De Vreese

Executive Producer: Mathias Kerner

Post-Producer: Mirjam De Vreese

Sound post production: Sonhouse

Radio production: VRT Spotcel

Sound Engineers: Alain Ryckman, Klaas Beheydt, Patrick Cobbaert

Talents: Maaike Cafmeyer, Dieter Coppens, Kevin Van Den Bosch, Tom Borremans aka Sociaal Incapable Michiel