VRT en RTBF brengen PBI naar België

Media / News

PBIVolgend jaar verwelkomen de VRT en RTBF de internationale mediaconferentie PBI (Public Broadcasters International) in Brussel. Dat werd door Paul Lembrechts (VRT) en Jean-Paul Philippot (RTBF) bekendgemaakt In Helsinki tijdens de editie van dit jaar.

PBI is een internationaal samenwerkingsverband dat publieke omroepen van over heel de wereld samenbrengt. Door kennis te delen, versterken meer dan 80 publieke omroepen elkaar in hun maatschappelijke rol. Het thema van de PBI Conferentie 2020 zal ‘Making the difference’ zijn, want het verschil maken dat is wat publieke omroepen willen doen. De gasten van de VRT en RTBF mogen zich er aan een divers programma met binnenlandse en internationale sprekers verwachten.

De PBI Conferentie van 2020 zal in het teken staan van de manier waarop een publieke omroep zich kan onderscheiden met inclusieve, lokale content. Er komen binnenlandse en internationale sprekers aan bod die aan het hoofd van mediabedrijven staan. Zij zullen het podium delen met diverse gastsprekers die disruptieve, uitdagende boodschappen brengen. Het debat zal gevoerd worden rond drie thema’s: publiek, content en technologie. PBI 2020 zal een platform zijn om tot nieuwe samenwerkingen te komen met als voornaamste doel als publieke omroepen het verschil te maken. Public Broadcasters Interational 2020 zal plaatsvinden in Brussel van 14 tot en met 16 oktober.