VTM GO voor iedereen beschikbaar

Media / News

VTM GO - 3 screensNa de bètaversie, die Medialaan - de Persgroep Publishing begin april lanceerde, is er nu de officiële lancering van het online video on demand (VOD)-platform VTM GO. Vanaf nu kan iedereen ook de VTM GO-app ontdekken - naast vtmgo.be - en zijn er enkele nieuwe functionaliteiten, zoals kijken op het tv-scherm via Chromecast dat al beschikbaar was op Android-toestellen en nu ook via iOS kan. Er zijn ook nieuwe reeksen: zo biedt VTM GO de internationale misdaadreeks ‘The Team 2’ in preview gratis aan. De Spaanse HBO-succesreeks ‘Locked Up’ (Vis a vis) van Walter Presents (zie het interview op pub.be met de oprichter van Walter presents) is vanaf nu ook te bekijken via vtmgo.be en in de VTM GO-app. Dirk Lodewyckx, COO Medialaan - de Persgroep Publishing: “De bètaversie van VTM GO is goed onthaald door Vlaanderen. Op enkele weken noteerde het platform al meer dan 550.000 views en werd er massaal gereageerd op het testen van de bèta-app: waar we zelf aan 10.000 testers hadden gedacht, zijn dat er 40.000 geworden. We hebben alles op alles gezet om VTM GO verder te optimaliseren, onder andere dankzij de nuttige feedback van Vlaanderen. We hebben ook een leuke extra voorzien: iedereen kan vanaf nu het volledige, nieuwe seizoen van The Team gratis bekijken via de website en app van VTM GO.”
De officiële lancering brengt een preview met zich mee van de VTM-reeks ‘The Team 2’, die vanaf nu volledig bij VTM GO gratis te bekijken is. The Team 2 is het vervolg op het succesvolle eerste seizoen dat bij VTM gemiddeld 541.000 kijkers en een marktaandeel van 22,5% haalde, en ook buiten de grenzen scoorde. Binnen Europa trok 'The Team 1' meer dan 10 miljoen kijkers, verspreid over 10 zenders in 10 landen.Walter Presents 1
Met Walter Presents, een kwaliteitslabel voor internationale fictie, brengt VTM GO exclusieve series vanuit de hele wereld naar Vlaanderen. Vanaf nu is ook de Spaanse HBO-succesreeks ‘Locked Up’ (Vis a vis) te zien op VTM GO. De actrices van de dramareeks wonnen in 2015 nog de prijs voor ‘Beste Actrices’ op de Premios Ondas, de belangrijkste televisie- en radioprijzen van Spanje. Álex Pina, één van de makers: “Locked Up was een echte gamechanger voor Spaans drama. De reeks voelt Amerikaans, maar met de donkere kant van een Scandi Noir-reeks.” Walter Presents is genoemd naar zijn bedenker Walter Iuzzolino, een gepassioneerde Italiaanse dramafan die wereldwijd op zoek gaat naar de beste fictiereeksen. De topseries van Walter Presents zijn in Vlaanderen enkel te zien op VTM GO.