VTM Nieuws krijgt liveset voor breaking nieuws


Media / News

vtm nieuwsEen primeur bij VTM Nieuws. Daar hebben ze op de nieuwsredactie vanaf nu een volledig geautomatiseerde liveset. De nieuwsankers kunnen er eender wanneer alleen mee uitzenden, ook midden in de nacht moest dat nodig zijn. Dat nieuws maakte VTM zelf tijdens zijn nieuwsuitzending bekend.
« De liveset gaan we gebruiken voor alle mogelijke live-momenten en voor breaking news, » legt nieuwsanker Stef Wauters uit. Het anker kan zelf alles bedienen van achter de nieuwsdesk. « Wanneer er ’s nachts iets gebeurt, kan het nieuwsanker naar hier komen en alle bronnen selecteren die op dat moment bij VTM binnenkomen, vanuit de hele wereld. Vervolgens kan hij het gewenste beeld selecteren en dat met één druk op de knop op antenne uitzenden. »
De set maakt onder andere gebruik van technologie die te vergelijken is met die van zelfrijdende wagens. Zo kan de set objecten detecteren en volgen, in dit geval de ankers. Door audiodetectie in de aanwezige microfoons weet de set op wie hij moet focussen. De combinatie van gezichtsherkenning, audiodetectie en een eigen dashboard maken de set uniek in de wereld. Vanop de liveset kan er ook uitgezonden worden op YouTube, Facebook, VTM Go en de websites van De Morgen en Het Laatste Nieuws. De set is vanaf maandag operationeel, en vanaf dan krijgt ook de gewone nieuwsset een andere look.