W.ALTER en Hungry Minds zeggen ja tegen mensen!

Crea / News

Na de eind vorig jaar gewonnen pitch lanceert Hungry Minds zijn eerste campagne in opdracht van W.ALTER, de financiële partner van de ondernemingen van de sociale economie in Wallonië. Een campagne met een geëngageerde toon die de actoren van de sociale economie en de eveneens door het Naamse agentschap herontworpen online gids promoot. De campagne omvat tv- en onlinespots, posters en point-of-sale-materiaal voor drie belangrijke sectoren van deze alternatieve economie, namelijk voeding, recyclage en huisvesting.

Een campagne die het agentschap na aan het hart ligt...
De leden van Hungry Minds zijn overtuigd van de rol van communicatiebureaus bij het bevorderen van een meer verantwoorde levensstijl (voorkeur voor het openbaar vervoer boven de auto, lokale consumptie, bestrijding van discriminatie, enz.) en wilden daarom opkomen voor een economie die respect voor mens en milieu boven winstbejag tegen elke prijs stelt. Deze overtuiging komt tot uiting in de krachtige boodschappen die gedurende de hele campagne zullen worden uitgezonden en die de identiteit van de sociale economie bij het grote publiek zullen blijven bevestigen.

De boodschap van de campagne "Ja tegen mensen, nee tegen overwinst" past volledig in een context waarin de hebzucht van bepaalde ondernemingen onze waarden als zorgzame samenleving ondermijnt en schade toebrengt aan de consument, ons milieu, de producenten en ten slotte aan het lokale economische weefsel, dat bestaat uit kleine en middelgrote ondernemingen.

De huidige campagne-elementen zijn de eerste stappen van een activeringscampagne die wordt gelanceerd.

CrEdits

Client: W.ALTER 

Agency: Hungry Minds

Client contacts: Jérôme Drugeon, Adrian Jehin, Louise Crombé 

Creative Director: Damien Ronday 

Creatives: Jérémy Paul, Geoffrey Hanot 

Account Manager: Pauline Thonnart 

Account Executive: Lauranne Goffin 

DTP/Graphic Designers: Aurélie de Ville, Yves Compère 

Video editing:  Augustin Fievet 

Production company: Disturb Studio 

Director: Julien Fouya 

Soundstudio: La Vita Studios Brussels