Waar was PUB in 1982?

Media / News

De Pub Award 1981, met Georges Lafleur als voorzitter, draait op volle toeren, met zes jury's met in totaal 36 juryleden. Geen Super Pub Award, nochtans, wel 4 Pub Awards, 13 silver awards en 34 vermeldingen. 41 bureaus (en zelfstandigen hadden werk ingestuurd, goed voor 800 cases. Al vallen slechts 13 bureaus in de prijzen. Maar niet getreurd, voor het eerst wordt een groot feest gegeven, in de Louizasalons van het hotel Hilton. Toch wordt al stilletjes gepraat over een samenwerking met de Creative Club.

Radioreclame, tot nu verboden in ons land, doet zijn intrede. In mei richt IPB reclamebureau Radio Key op. Andere bureaus volgen. Radio Contact is de meest beluisterde lokale radiozender. Ook open voor reclame: Ciné Revue. Het magazine had daar een halve eeuw mee gewacht!

In 1982 nog een fait-divers: een zekere André Duval, toen 28, start bij RSC&G. Pub laat niet na om te melden dat hij drietalig is, in 1982 is dat nog lang geen evidentie. En Anne Marie De Wilde, commercieel directeur bij Het Laatste Nieuws, trekt de bureauwereld in en gaat aan de slag bij HHD/O&M.

Roularta kondigt de lancering van een nieuwe Franstalig initiatief aan: Le Vif.

Interpublic koopt SSC&B Lintas, dat drie bureaus overkoepelt: Marschalk Campbell Ewald, McCann-Erickson en SSC&B Lintas. Gérard Dieudonné, new business director bij Lintas sinds 1976, verlaat dat bureau om commercieel directeur te worden bij de groep Rossel. Luc De Leersnyder verlaat (voorlopig) België: van Y&R Brussel gaat hij naar Australië en Y&R Sydney. En Anne Bataille ruilt Séléction/Het Beste in voor een job als research director bij McCann-Erickson. Maar hét personalia-nieuws van 1982: reclamegoeroe Bill Bernbach (de B van DDB), overlijdt op 71-jarige leeftijd.


(Intussen zijn we in 2021. Bent u al lid van de PUB Community? Neen? Klik dan hier of neem contact op Onze Man in het Veld  voor een abonnement op maat.)