Waar was PUB in 1998?

Media / News

PUB is 45 en duikt in de kelders van de media- en reclamesector. Vandaag: het jaar 1998.

In het buitenland wint het Amerikaanse bureau Goodby Silverstein & Partners een Grand Prix in Cannes. Dat doet het met een spot voor Nike die skateboarden in de schijnwerpers zet door andere sporten zoals tennis, voetbal en golf te tonen. Nike hoopt de sport daarmee een beter imago te geven.(CD: Rich Silverstein en Jeffrey Goodby/CR: Albert Kelly/DA: Jon Soto/regisseur: Baker Smith)

En in eigen land? Duval Guillaume liet het Gemeentekrediet (met Staf Helbig, Dirk Schyvinck en Bert Denis) beslissen dat zij onze nieuwe bank werden (zie beelden hieronder en ook bovenaan). In he team van de bureau vinden we fraaie namen terug: Guillaume Van der Stighelen (creative director), Alain Janssens (art director), Frank Van Passel en Jean-Charles Della Faille (copywriters), Isabel Peeters & Catherine Hamers (account executives), Roses Are Blue (film production), Marc Van Buggenhout (film producer) en alweer Frank Van Passel & Ivan Goldschmidt (film directors). Bekroond tijdens de CCB Awards!

De CCB President's Awards gaat naar François Sénéchal van La Redoute. De Diamond Award gaat naar TBWA voor een campagne voor Sadolin.


Intussen zijn we in 2021. Bent u al lid van de PUB Community? Neen? Klik dan hier of neem contact op Onze Man in het Veld  voor een abonnement op maat. Want één ding is zeker: zonder PUB – dat begon als Pub – zou dit vak er helemaal anders hebben uitgezien. Eigen lof stinkt (een beetje), maar het is wat het is: dit magazine stond (mee) aan de basis van de Creative Belgium Awards, de Effie Awards, de Advertiser Personality of the Year, de Topspots en Orbit, om maar enkele dingen te noemen. Empathie (voor het vak en de mensen die dit vak bevolken), zin voor initiatief en een onverdroten enthousiasme hebben PUB – wat ondertussen staat voor People Unified Around Brands – gemaakt tot wat het is: uw gezel in goede en kwade dagen.

Meer lezen over de geschiedenis van de Belgische reclamesector? Klik hier!