Walkie Talkie koopt nieuwe meubelen

Vincent Sheppard

Budgets / News

Vincent SheppardPR-bureau Walkie Talkie heeft een nieuwe klant: Vincent Sheppard. Het Belgische meubelmerk maakt niet alleen furore met haar iconische stoelen en designstukken, maar neemt ook wereldwijd een marktleiderspositie in door het gebruik van de gerenommeerde Lloyd Loom-techniek. 2017 belooft voor hen een feestjaar te worden want men viert er de 25ste verjaardag van het label én de 100ste verjaardag van het stokpaardje, de Lloyd-Loom weeftechniek.

Bij elke verjaardag hoort ook een stukje geschiedenis. Het was de Amerikaanse ondernemer en uitvinder Marshall Burns Lloyd die de sleutel tot succes van Lloyd Loom of “Woven Paper” meubilair vond in 1917. De meubelen en de specifieke ambacht kenden een ongekend succes in de eerste helft van de 20e eeuw. Opgericht in 1992 nam Vincent Sheppard de draad van dit verfijnd vakmanschap terug op en groeide al snel uit tot een wereldwijd verspreid meubelmerk dat vandaag zijn plek verdient in restaurants, golfclubs en hotels van Hong Kong tot Hawaï, Portugal tot Polen, België tot de Bahama’s, om maar enkele van de vele locaties te noemen.

Lloyd Loom-meubelen steek je niet zomaar in elkaar, je weeft ze! De verfijnde, maar solide en comfortabele stoelen zijn gemaakt van kraftpapier. Ja, papier. Zeg dus nooit “rieten stoel” tegen een Lloyd Loom, dat zou hen geen eer aan doen. Lloyd Loom verwijst namelijk naar het ecologische procédé van het weven van papier en staal op een textiel weefgetouw. Deze methode vergt puur vakmanschap en is ook meteen dé signature van Vincent Sheppard. Vincent Sheppard werkt in haar productiesite in Indonesië, een regio die bekend staat om de enorme knowhow in weeftechnieken en bewerken van rotan, met uitzonderlijk getalenteerde ambachtslui. De afwerking van de meubelstukken en de confectie gebeuren op hun beurt door gepassioneerde vakmensen in het Belgische atelier.