WAVE en Mercedes-Benz klaar voor MercedesTrophy

Agenda / News

MercedesTrophyWAVE is klaar voor een nieuw seizoen van de MercedesTrophy in de Benelux. Het eerste toernooi vindt vanaf vandaag plaats in de Royal Ostend Golf Club. Net als de voorgaande jaren kruisen meer dan 3.000 deelnemers de golfclubs op de mooiste banen van de Benelux. Want ook dit jaar verleggen WAVE en Mercedes-Benz de grenzen en strijkt de golfkaravaan neer in buurlanden Nederland en Luxemburg.
Tijdens deze prestigieuze en tevens vriendschappelijke wedstrijden worden zowel score- als visitekaartjes in een ontspannen sfeer uitgewisseld. Het toernooi wil sinds zijn ontstaan – ondertussen 30 jaar geleden – garant staan voor stijl, klasse, sportiviteit en fairplay. Dit seizoen vraagt Mercedes-Benz speciale aandacht voor haar belangrijkste sociaal initiatief, de samenwerking met Laureus: een wereldwijde foundation die kansarme jongeren via sport ervaringen en kansen biedt voor een betere toekomst.
MercedesTrophyWAVE, gespecialiseerd in sport- en muziekmarketing, organiseert dit toernooi voor het derde jaar op rij. De spelers worden deze zomer opnieuw verwend met onder andere gastronomische catering, een golf club cleaning service, carwash, champagne degustatie,… Het nieuwe seizoen van de MercedesTrophy brengt ook heel wat nieuwigheden met zich mee. Zo worden er vijf nieuwe clubs geïntroduceerd: Bernardus Golf en Noordwijkse Golf Club in Nederland en Millennium Golf, Golf Château de la Tournette en Royal Waterloo Golf Club in België, waar dit jaar de finale zal plaatsvinden.
Voorts vonden ook enkele nieuwe sponsors de weg naar de golfsport: ABN ABN-AMRO private banking, ProData Systems, La Boucle en IMB worden vanaf dit seizoen partners van de MercedesTrophy. Tenslotte doet een nieuwe competitievorm haar intrede. Er wordt dit jaar een speciale prijs uitgereikt voor het behalen van de Leary – de bal die het dichtste bij de hole terecht is gekomen na twee slagen – op een par 4. Ook mag de speler die het minste slagen op zijn scorekaart noteert mee naar de Pro-Am in oktober.
MercedesTrophyTijdens de editie van 2018 ontving de MercedesTrophy 3.200 spelers in 17 clubs, verspreid over 37 speeldagen.