WAX Interactive laat kinderen bewegen

Crea / News

taboeZuivelproducent Inex deed een beroep op WAX Interactive voor de lancering van Taboe, een nieuwe lactosevrije kinderdrank. WAX staat in voor de volledige digitale campagne tijdens het eerste jaar en betrekt ook jeugdbewegingen in het verhaal. Het doel is om de nieuwe drank te promoten en tegelijk via de ouders kinderen aan te zetten om te bewegen en te werken aan hun gezondheid.

WAX Interactive, het digitale marketingbureau van SQLI, de Europese groep gespecialiseerd in connected experience, werd geselecteerd door Inex voor de creatie en uitwerking van een nieuwe digitale mediacampagne voor de promotie van haar nieuwe melkdrank Taboe. De drank is lactosevrij en is verkrijgbaar in twee smaken (chocolade en vanille). Het drankje is van nature zoet, maar bevat geen toegevoegde suikers of zoetstoffen. WAX staat in voor de volledige digitale campagne tijdens het eerste levensjaar in Vlaanderen en Wallonië. Hiervoor werd een nieuwe website opgezet. De digitale campagne bestaat verder uit de animatie op sociale media met de introductie van het verhaal van Taboe, de ontwikkeling en het versturen van verschillende mails om jongeren en jeugdbewegingen via andere digitale kanalen aan te sporen zich in te schrijven voor een wedstrijd en de realisatie van een introductievideo.

Veel bewegen en gezonde voeding zorgen voor een algemene goed gezondheid bij kinderen, volgens Inex. WAX Interactive stelde daarom voor om jeugdbewegingen nauw te betrekken bij de lancering van Taboe. Er werd een wedstrijd uitgewerkt waarbij jeugdbewegingen punten kunnen verdienen bij de aankoop van Taboe. Deze punten zullen op het einde van de rit worden omgezet in geld, dat wordt doorgestort naar de deelnemende jeugdbewegingen. Daarnaast worden de jeugdbewegingen ook aangespoord om een zo cool mogelijke buitenactiviteit te organiseren. De beste activiteiten worden op regelmatige basis beloond en de hoofdwinnaar wint een namiddag in een trampolinepretpark.

WAX Interactive heeft een lange expertise op het vlak van succesvolle sociale media campagnes en werkte reeds projecten uit voor klanten zoals Napoleon Games, Pernod Ricard, Pizza Hut en Belorta.