Website Carglass overtreft verwachtingen

Crea / News

phone-carglassCarglass selecteerde full-service digitaal bureau The Reference als implementatiepartner omwille van hun uitgebreide kennis van de Sitecore-oplossing. Met de nieuwe website overtreft Carglass ook online de verwachtingen van de klant.

Carglass wilde voor zijn Belgische en Luxemburgse website minder afhankelijk zijn van Belron, de organisatie waar Carglass onderdeel van is. Omdat het lokale team zelf beperkte aanpassingsmogelijkheden had, ging het op zoek naar een nieuwe websitetool.  De keuze viel op Sitecore, omdat in deze oplossing de customer experience centraal staat – net zoals Carglass zijn klanten altijd als uitgangspunt neemt. Bovendien spraken de mogelijkheden tot personalisatie en marketing automation heel erg aan.

Carglass had een heel strikte deadline voor ogen: in vijf maanden tijd moest de site live zijn, compleet met integratie met het back-endsysteem Microsoft Dynamics. Een grote uitdaging. Het back-endsysteem bij Carglass bevond zich ook in een transitie, wat een omvangrijk meerjarenproject is. Toch is een optimale boekingsintegratie cruciaal voor het bedrijf, want de online boekingstool is het belangrijkste middel voor Carglass-klanten om een afspraak te maken.

De nieuwe website draait op Microsoft Azure, wat Carglass de flexibiliteit geeft om snel de servercapaciteit te verhogen bij een piekbelasting. Nu zijn ze bij Carglass vaak binnen enkele dagen of zelfs uren in staat om nieuwe features te lanceren in samenwerking met The Reference.

Op het nieuwe www.carglass.be kunnen klanten snel en eenvoudig een offerte vragen, een afspraak boeken of verplaatsen. Zij kunnen er uitgebreide info vinden over de Carglass-services en garanties, alsook reviews van andere klanten bekijken. Bezoekers kunnen er ook het dichtstbijzijnde service center vinden en makkelijk een afspraak maken voor een herstelling.
carglass