Wenneker.be en Volstok vormen voortaan één team

Communication / News

Sinds donderdagochtend 2 september 2021 om 9 uur is het officieel (voor wie zich aan het duidelijke embargo hield): productiehuis Wenneker.be en animinatiestudio Volstok zitten vanaf nu officieel en fysiek onder één dak. De overname van Volstok past volledig in de ambitie van de Wenneker Group, die investeert in videospecialisten met onderscheidende expertises. Daarmee tellen ze nu zeven productiehuizen met kantoren in België en Nederland.

De voorbije jaren bouwde Wenneker.be een mooie reputatie op met hun live shootings voor televisiecommercials en social content in binnen- en buitenland. Volstok oogst internationaal succes met kwalitatieve 2D animaties en opvallende character designs. “De overname bleek een logische stap”, vertelt Maurice Wenneker (oprichter en co-CEO Wenneker Group), “Niet alleen delen we dezelfde waarden, Wenneker.be en Volstok hebben al bewezen zeer complementair te zijn. Ons vak vraagt letterlijk van ons om mooie films te maken. Goed samenwerken versterkt de basis onder alles.” 

De merken Wenneker.be en Volstok blijven bestaan. Vanuit hun gemeenschappelijk hoofdkwartier in Gent gaan zij innig samenwerken in een gezamenlijk managementteam bestaande uit Vanessa Jacob, managing partner, Christophe Baggerman, executive producer, Johanna Keppens, executive producer en Wouter Sel, creative director. 

De samenwerking met Wenneker.be speelt in op de toenemende vraag om verschillende media te combineren. Vanessa Jacob, overkoepelend managing partner: “De toegevoegde creatieve waarde van animatie en motion design wordt steeds belangrijker en is een evolutie die al in onze vingers zit. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om structureel met Wouter Sel, Johanna Keppens en hun team samen te werken. We hebben van in het begin een sterke klik en dat merk je aan onze producties. Samen willen we inspireren en verbluffen met de topkwaliteit die klanten van ons gewend zijn.”