Werkt Marbles' onbeperkt verlof nu echt?

Communication / News

DSC04718Het is precies een jaar geleden dat Marbles z’n onbeperkt verlof lanceerde. « Om nieuw talent aan te trekken. Om onze medewerkers te blijven motiveren en inspireren. En omdat we als zelfsturend team onze CEO niet willen belasten met wie, wanneer en hoe lang, » klonk het toen in een blogpost. Nu blikt Marbles terug op dat eerste jaar.

Wie die blogpost van een jaar geleden er even bijneemt, leest dat Marbles voortaan 365 dagen per jaar verlof heeft. Maar, verduidelijkte Marbles wel « voor je het verkeerd begrijpt, wij werken wel degelijk regelmatig en hard. Alleen heb je soms een time-out nodig om productief te blijven, en wij vinden dat je daar niet echt een getal op kan plakken. Daarom zeggen we onbeperkt. Hoeveel dagen dat precies zijn kies je zelf, zolang je job maar uitgevoerd wordt. »

Nadat Marbles’ nieuwe vakantieregeling bekend maakte, is er wel wat om te doen geweest. De pers sprong er op met koppen zoals “De baas die zijn personeel ‘onbeperkt verlof’ geeft” en “Bij dit bedrijf neem je zoveel vakantie als je wil”, de open sollicitaties liepen vlot binnen en rondom hen veel vragen van vrienden en familie: Maar dat kan toch nooit werken? Dus als je morgen geen zin hebt om te werken, ga je gewoon niet? En waar gaat de volgende vakantie naartoe?

Hoe dat precies zit en waarom het Onbeperkt Verlof voor iedereen wél werkt, beantwoordt Marbles nu in een nieuwe blogpost aan de hand van drie uiteenlopende profielen waaruit het team van Marbles bestaat. Ook benieuwd?