Wie fietst de mascotte van Special Olympics Belgium?

Marketing / News

Special Olympics Belgium (SOB), de olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, motiveert haar 20.000 atleten om te blijven sporten dankzij Special9, hun digitaal sportprogramma dat speciaal tijdens de coronaperiode werd opgestart. Deze maand staat in het teken van wielrennen en hiervoor werkt de organisatie samen met Lotto Soudal en de Nationale Loterij. Zij roepen iedereen op om zoveel mogelijk te fietsen en lanceren een Special9-uitdaging voor de echte wielerfanaten: fiets de SOB-mascotte uit solidariteit met alle SOB-atleten. 

Special Olympics Belgium vindt actief blijven belangrijk voor ieders fysieke en mentale gezondheid. Om de 20.000 atleten en hun entourage ook tijdens deze uitzonderlijke situatie te blijven stimuleren, lanceerde de olympische beweging in september van vorig jaar de Special9. Gedurende acht maanden wordt er iedere maand een nieuwe uitdaging in een bepaalde sport gelanceerd. Als kers op de taart worden in de negende maand de Virtual Games georganiseerd. Deze vervangen in mei 2021 de geannuleerde Nationale Spelen, die wegens de huidige gezondheidssituatie, geannuleerd werden.

Special9 – wielrennen

Het reguliere wielerseizoen in België start ieder jaar weer in februari en daarom zet ook SOB deze sport op haar Special9-agenda. In samenwerking met Lotto Soudal en de Nationale Loterij wordt februari omgedoopt tot fietsmaand en moedigt de organisatie iedereen – niet alleen de SOB-gemeenschap – aan om buiten te komen, op de fiets te springen en vooral te genieten van de rit! Korte of lange afstanden, alleen of met de bubbel, alles is mogelijk. De Special9-challenge werd voorgesteld door SOB-atleten Wesley Callebaut en Eline Desloovere (beiden 35), samen met Lotto Soudal-wielrenners Viktor Verschaeve en Jesse Vandenbulcke. “De wielersport is al meer dan 15 jaar mijn passie en het is een droom die uitkomt dat Eline en ik samen met Viktor en Jesse een ritje konden rijden. We hebben leuk gebabbeld en tips met elkaar uitgewisseld. Het was een onvergetelijke ervaring,” aldus Wesley.

Wie fietst de SOB-mascotte?

Om de atleten met een verstandelijke beperking te steunen tijdens deze bizarre tijden, kunnen echte wielerfanaten zich wagen aan een uitdaging van formaat. Door een route te fietsen in de vorm van de SOB-mascotte en dit nadien te delen op Strava en sociale media tonen alle Belgische wielerliefhebbers hun solidariteit met de atleten van Special Olympics Belgium. De afbeelding van de mascotte is terug te vinden op de website van SOB. Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium licht toe: “Met deze actie willen we onze atleten laten zien dat ze er niet alleen voor staan en dat iedereen aan hen denkt ook al mogen we niet in het echt samenkomen. We hopen dan ook dat Strava en sociale media-platformen de hele maand februari gevuld worden met gereden routes in de vorm van onze SOB-mascotte. Iedereen die een fiets heeft kan deelnemen, zo simpel is het!”

Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij,  gaf via een speciale videoboodschap een peptalk aan de 20.000 SOB-atleten.

De nieuwe challenge werd al meteen opgepikt door enkele bekende en niet-bekende wielrenners. Lotto Soudal-wielrenners Steff Cras en Jesse Vandenbulcke droegen hun training op aan de SOB-atleten en Move To Cure, de multifunctionele praktijk van Lieven Maesschalck, heeft zijn volgers op sociale media en in de Strava Cycling-groep opgeroepen om hun steentje bij te dragen bij het in de kijker zetten van de SOB-atleten.

Special Olympics Belgium, Lotto Soudal en de Nationale Loterij vragen aan iedereen om foto’s/video’s van hun fietsroute te delen op sociale media met de hashtag #Special9 of via email, want door de eigen ervaringen te delen motiveren de deelnemers ook anderen om te fietsen. Alle informatie over de Special9-challenge van de maand en de fietsverslagen zijn terug te vinden op de Facebook-, Instagram-pagina en op de website van Special Olympics Belgium.