Wie krijgt Family Business Award of Excellence?

Agenda / Awards / News

  • 03/03/2021 18:00

De 7de editie van de “Family Business Award of Excellence”, die door EY in samenwerking met FBN Belgium, Guberna, BNP Paribas Fortis en Mediafin wordt georganiseerd, zal dit jaar voor het eerst virtueel uitgereikt worden op woensdag 3 maart 2021 om 18u. De genomineerde bedrijven om de prijs in de wacht te slepen, zijn Cartamundi, Lannoo groep en Stadsbader. Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group (laureaat 2016) en voorzitter van de jury, zal de trofee tijdens de uitreikingsceremonie aan de winnaar overhandigen.

De ceremonie zal live te volgen zijn om 18u op www.familybusinessaward.be

De drie genomineerden:

Cartamundi werd opgericht in 1970 toen de toenmalige familiale aandeelhouders van Brepols en Van Genechten besloten om hun krachten te bundelen voor de productie en de commercialisatie van speelkaarten, een markt waarin ze tot op dat ogenblik afzonderlijk actief waren. Dankzij selectieve overnames is Cartamundi vandaag met 13 fabrieken en 15 verkoopkantoren marktleider voor de productie van speelkaarten en bordspellen, met producten die wereldwijd verkocht worden. Het bedrijf is nog steeds in handen van de twee stichtende families en wordt geleid door een extern management team. De groep heeft in 2020 een omzet geboekt van € 465 miljoen en stelt 2.500 mensen te werk.

“Lezers de boeken geven die ze altijd al zochten, boeken de lezers geven die ze verdienen”; dit is het motto van uitgeverij Lannoo groep, die dit jaar haar 111e verjaardag viert. De kernactiviteiten van deze 100% familiale groep omvatten het uitgeven van boeken, multimedia, en stationery, het commercialiseren en promoten van eigen uitgaven alsook die van collega-uitgevers en de distributie van eigen en vreemde uitgaven en webshop fulfilment. De groep wordt geleid door de vierde en vijfde generatie, telt meer dan 300 werknemers, hoofdzakelijk in België en Nederland en genereert een geconsolideerde omzet van € 76 miljoen. 

Stadsbader is sinds 1946 actief als geregistreerde aannemer met een stevige reputatie in de bouwwereld. Zowel voor infrastructuurwerken, bouwprojecten als elektromechanische uitrustingen, stelt Stadsbader alles in het werk om een oplossing op maat te bieden voor openbare en private klanten. Hierbij staat dialoog, kwaliteit en deskundigheid centraal. De nog steeds 100% familiale groep wordt geleid door de derde generatie en is dagelijks actief op zo’n 125 werven in België en buurlanden. Met ongeveer 1.200 medewerkers realiseert Stadsbader een omzet van meer dan € 350 miljoen in 2019.