Wie levert de beste commerciële diensten?

Brand Finance

News / Research

Brand FinanceIeder jaar onderzoekt het Britse merkwaarderingsbureau Brand Finance duizenden bedrijven. Zij worden onder meer beoordeeld op basis van hun vermogen, marketinginvesteringen, loyaliteit, werknemerstevredenheid en bedrijfsreputatie. Recent nam het merkwaarderingsbureau de 'commercial services' onder de loep, wat resulteert in een nieuwe Brand Finance Commercial Services top 50.

Bovenaan die lijst prijkt PwC. En werden de 'Big Five' de 'Big Six'? Want op plaatsen 2 tot en met vier vinden we Deloitte, EY en KPMG terug. Maar Mckinsey, die je dan logischerwijze op plaats 5 zou verwachten, daalde in de top ten opzichte van vorig jaar en verzeilde op plaats 6. Op plaats 5 staat nu ADP.

Sodexo, Randstad, Capita en S&P Global behaalden eveneens (en in die volgorde, dus van plaats 7 tot en met 10) een plaats in de top 10. Op plaats 11 mogen we met enige trotsheid het Belgische BDO International terugvinden. BDO is overigens het enige Belgische bedrijf in de top 50. De top 20 wordt volgemaakt door Adecco, Aramark, Secom, ISS, BCG, Ball Corp, Securitas, Manpower Inc en Bunzl.

Op de website van Brand Finance vindt u het volledige rapport over de commerciële dienstverleners.