Wie wint 24e Knack Hercule Poirot-prijs?

Awards / News

De Knack Hercule Poirot-prijs is aan zijn 24e editie toe en is hiermee een van de langstlopende boekenprijzen in Vlaanderen. Op zaterdag 18 december maakt de jury in het Roularta Conference center in Roeselare bekend wie de 24e Knack Hercule Poirot-prijs, het daaraan verbonden bedrag van 5000 euro en de gepersonaliseerde pen van Montblanc wint. Bij die gelegenheid worden ook de Knack.be-publieksprijs en de zesde Fred Braeckman-award voor het beste thrillerdebuut uitgereikt.

De Knack Hercule Poirot-prijs bekroont het beste Vlaamse spannende boek van het afgelopen jaar. De jury kiest de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 1 september 2020 en voor 30 september 2021. Dit jaar kwamen 66 boeken in aanmerking voor de prijs. De vrouwelijke auteurs waren met 12 inzendingen goed voor 18 procent van het totaal.

De genomineerden op een rijtje:

  • Bambi lust je rauw-Caroline de Mulder (Horizon-Overamstel)
  • De verdwijningen-Patrick Conrad (Vrijdag)
  • Het verdronken land-Rudy Morren (Horizon-Overamstel)
  • Nachtstad-Wouter Dehairs (Lannoo)
  • Scarlington-Kevin Valgaeren (Lannoo)
  • De moord op Arno Linter-Toni Coppers en Annick Lambert (Manteau)

De jury van de Hercule Poirot-prijs bestond dit jaar uit voorzitter Geert Lambrecht (Knack-Line-extensions), Linda Asselbergs, Johanna Spaey (Knack Focus), Lukas De Vos (nws vrt.be, knack.be), Patrick Van Gompel (journalist VTM Nieuws)en John Vervoort (Het Nieuwsblad - De Standaard).