Willy Coppens (ex-creative director VVL BBDO) overleden

News / People

Willy Coppens, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en bekroond met de prijs voor uitmuntendheid van de stad Brussel, koos ervoor om minder conventionele wegen te bewandelen en zijn visuele talenten uit te oefenen in communicatie.

Hij werd art director bij het bureau Gelder en vervolgens bij Young & Rubicam voor hij bij DDB ging werken en enige tijd later terugkeerde naar Young & Rubicam. Hij maakte al snel naam met campagnes voor Kronenbourg, Danone, Taillefine, Petit Suisse...

In 1993 nam hij de creatieve leiding van VVL BBDO over van Willem Lagrillière en werd hij lid van het managementteam van het bureau naast Patrick Janssens (die zijn functie later aan Johan Vandepoel zou afstaan) en Ivan De Schrijver.

Met zijn scherpe en opmerkzame blik, zijn ruimdenkendheid, zijn aanstekelijke goede humeur en zijn aangeboren gevoel voor menselijkheid, was hij als geen ander in staat om het beste uit iedereen in zijn team te halen. Uit zijn tijd herinneren we ons geweldige campagnes voor merken als Carlsberg (waarschijnlijk het beste bier ter wereld), Pepsi (probeer maar als je durft), Orange en daarna de lancering van het merk Base. Meer?Electrabel (jij hebt energie, het is jouw energie), Douwe Egberts (5 spots met Claude Lelouche) Volvo,Passendale,BIVV (nu VIAS), NMBS, KBC, Lay's, WWF en zovele anderen. CCB, Effie, Cannes, Eurobest, Clios, Mondial de la pub Francophone, LIAA, Epica... VVL BBDO heeft talrijke prijzen gewonnen, met campagnes die even creatief als doeltreffend waren. Het was in deze periode dat de beroemde signatuur van het bureau werd geboren: We create effectiveness.

Tot ieders verrassing verliet Willy Coppens in 2005 het bureau en de reclame om zich te wijden aan zijn levenslange passie: kunst. Hij tekende, schilderde en beeldhouwde in zijn atelier en nam deel aan verschillende tentoonstellingen. Hij is op woensdag 23 februari op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Willy Coppens was een zeer getalenteerde publicist en professional, een liefhebber van mooie, intelligente reclame. Voor allen die hem hebben gekend, zal hij een uitzonderlijke man blijven, diep menselijk, zorgzaam, delicaat, warm en gul, die wist hoe hij het leven mooier kon maken voor degenen met wie hij in contact stond.


U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter...

U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hieren doe wat nodig is...