Winterprik doet u soep, wintergroenten en strooizout kopen

News / Retail

België heeft te maken met een stevige winterprik waarbij de temperaturen stevig onder nul gaan, zelfs overdag. Bij dit winters weerfenomeen merken ze ook bij Delhaize dat de klanten hun aankoopgedrag sterk aanpassen. Zo zien ze een duidelijke stijging van de verkoop van producten die typisch tijdens koude dagen worden gekocht, maar ook meer bestellingen en thuisleveringen via de website www.delhaize.be.

Zowel de citrusvruchten als de vaste wintergroenten zoals kolen, spruiten, prei, wortel en ajuin kennen een sterke stijging. Ook de fruitsappen krijgen door de eerste koude een sterke boost. In het algemeen wordt een stijging waargenomen van 15% op deze producten met de verdubbeling van verkoop van de citrusvruchten als uitschieter.

De verkoop van puree stijgt met 40 % met daarbij vooral een stijging van verse kroketten, gratin dauphinois en wortelpuree. Ook de warme soepen kennen een stijging van 50% waaronder vooral de BIO-tomatensoep, BIO-wortelsoep en kervelsoep. Ten slotte wordt ook een lichte stijging in de verkoop waargenomen van lasagnes en quiches. En het eerste product dat een forse stijging kent wanneer de temperaturen een duik nemen, is uiteraard strooizout. Warenhuizen zoals Delhaize hebben alles voorzien: "De klanten kunnen hun zout nu in tonnen komen inslaan. Maar zout is niet het enige product dat het leven van de Belgen makkelijker maakt in de winter: ook aanmaakhout, ruitenwisservloeistof en antivriesmiddel staan klaar in de winkelrekken," zegt Roel Dekelver van Delhaize.

Ook opvallend: deze periode tekent de thuisleveringsdienst een verdubbeling op van het aantal bestellingen op ten opzichte van vorig jaar. De Belgen, en vooral oudere personen, verkiezen voorzichtigheid en vermijden om de weg op te gaan in moeilijke omstandigheden. Er is nog capaciteit maar het is duidelijk dat veel mensen beroep zullen doen op de e-commercediensten van Delhaize (en wellicht ook de thuisleveringdiensten van de andere supermarkten).