Wissel aan de top bij Ferrero

Communication / News / People

Lapo-Civiletti

Lapo Civiletti

De Ferrero Groep heeft besloten een nieuwe bestuursstructuur in te stellen om zijn concurrentiepositie in de markt voor chocolade en zoete verpakte etenswaren wereldwijd te versterken en het groeimomentum te versnellen. Giovanni Ferrero, ondernemer en CEO van de Ferrero Groep, neemt vanaf 1 september 2017 de rol van Executive Chairman op zich. Lapo Civiletti wordt op hetzelfde moment aangesteld tot Chief Executive Officer.

Giovanni-Ferrero

Giovanni Ferrero

In de hoedanigheid van Executive Chairman zal Giovanni Ferrero de Groep aansturen door zich te richten op langetermijnstrategieën, nieuwe zakelijke richtingen en baanbrekende innovatie. Hij zal er daarbij op toezien dat de continuïteit van de cultuur en de waarden van het bedrijf gewaarborgd blijven. Giovanni Ferrero gaat eveneens nieuwe wegen definiëren en bewandelen om de groei en globalisatie van de Groep te verbeteren. Daarnaast zal hij de strategische functies en raden van bestuur/commissies van de Groep begeleiden.

Om ervoor te kunnen zorgen dat de zakelijke doelen van de Groep worden behaald, heeft Giovanni Ferrero besloten Lapo Civiletti aan te wijzen voor de rol van Chief Executive Officer vanaf 1 september 2017. Vanuit zijn positie stuurt de CEO alle activiteiten aan gericht op het behalen van de resultaten op de korte en middellange termijn. Lapo Civiletti is een zeer gewaardeerde interne manager, met een indrukwekkende staat van dienst en met uitmuntende prestaties.

De personen die rechtstreeks zullen rapporteren aan de Executive Chairman zijn Lapo Civiletti als CEO, ambassadeur Francesco Paolo Fulci als Head of the Institutional Affairs, Briano Olivares als Head of Strategic R&D, Aldo Uva als Head of the Open Innovation en Marco Borghesi als Chief Strategy Officer. Bovendien geeft Executive Chairman Giovanni Ferrero richtlijnen aan de raden van bestuur/commissies van de Groep: Groep Leadership Team, Audit, Advisory, Product, Appointment and Remuneration Committee, Business Innovation, Operations.

De personen die rechtstreeks zullen rapporteren aan de CEO zijn: Giuseppe Addezio als Chief Human Resources en Organization Officer, Patrick Baubry als Sales Business Development, Marco Capurso als Chief Business Officer Area Emerging (China, India, MEA, Azië Pacific), Lapo Civiletti als Chief Business Officer Area Europe, Giuseppe D’Angelo als Chief Business Officer Area International (VK, Noord-, Centraal en Zuid-Amerika, CIS en An-landen), Jorge de Moragas als Chief Financial Officer, Michele Ferro als Chief Industrial en Supply Officer, Fabrizio Minneci als Chief Legal Officer, Briano Olivares als Chief Global Brand Officer en Aldo Uva als Chief Operating Officer Strategic Business Units.