Wunderman Commerce krijgt boost

Communication / News / Retail

wundermanWunderman heeft 2Sales International heeft overgenomen, een e- commerce consultingbureau dat merken ondersteunt bij het opbouwen van hun bedrijf op Amazon en andere online marktplaatsen. 2Sales zal onderdeel worden van Wunderman's groeiende e-commerce adviesbureau, Wunderman Commerce.

Deze aanwinst versterkt Wunderman Commerce’s Amazon-expertise op gebied van supply chain, operations en assortiment planning, content/search-optimalisatie en promotiebeheer, met name in Europese markten waar het marktaandeel van Amazon snel groeit. Zo werd onlangs vrijgegeven dat Amazon grote spelers op de Belgische markt, zoals Coolblue en bol.com, heeft voorbijgestoken. Belgen geven het meest geld uit op Amazon, dat in 2016 een omzet van 288 miljoen euro haalde in België. Het zijn vooral de Walen die aankopen doen bij de e-commerce gigant, via het Franse platform. Niet verrassend, want pas sinds kort is er een Nederlandse versie van de site. Bovendien heeft Amazon vrij recentelijk Amazon Prime opengesteld voor Vlaanderen.
Wunderman België krijgt met deze acquisitie toegang tot ongekende commerce expertise die complementair is met de performance offering die voor diverse klanten aangewend wordt binnen de meest gangbare platformen zoals Google and Adobe. Hiermee kunnen klanten verder bijgestaan worden in het optimaliseren van hun e-commerce en omnichannel retail iniatieven.