Wunderman Thompson en Light & Free laten smaken proeven met je oren

Crea / News

Kleuren proeven, geluiden zien, geuren horen. Het zijn maar 3 van de wel 60 bestaande vormen van ‘synesthesie’: een neurologisch fenomeen waar een slordige 5 procent van de bevolking mee geboren wordt. En het mag dan wel af en toe als ‘aandoening’ of ‘afwijking’ bestempeld worden… Synesthesie is bovenal een gave die inspireert.

De meesten onder ons proeven wat ze proeven, horen wat ze horen en zien wat ze zien. Voor Pharrell Williams, Billie Eilish en Vincent Van Gogh is of was de realiteit anders. Zij hebben (of hadden) synesthesie: een moeilijk woord voor een neurologisch fenomeen waarbij je cognitieve verbindingen anders zijn. Hierdoor levert één zintuiglijke waarneming ook een tweede waarneming op in een ander zintuig. Net zoals bij Annie

Annie proeft geluid. Daarom schakelde Wunderman Thompson haar in voor een campagne op sociale media. Light & Free wilde millenials namelijk laten kiezen tussen drie nieuwe smaken. Maar hoe laat je consumenten kiezen tussen smaken die je niet kan proeven? Annie kreeg de uitdaging om samen met een componist en muzikant de drie smaken om te zetten in audio-taste samples. Op basis van deze samples kunnen consumenten de lekkerst klinkende smaak de winkel in stemmen.

De uitdaging die Annie aanging ligt in lijn met de merkbelofte van Light & Free. Het merk wil alle millennials de mogelijkheid geven zichzelf uit te drukken. Zonder zich iets aan te trekken van wat anderen ervan vinden. ‘Express yourself’  is dan ook een oproep om jezelf te zijn, ook als dat anders is. Wie benieuwd is naar de nieuwe smaken kan de audiofragmenten zelf proeven én hier stemmen.

Credits
Agency: Wunderman Thompson Antwerp 
Client: Light & Free
Client contact: Nathalie Sowinski, Léa Rouyer, Tô-Anh Nguyen, Chloë Petit
Creative Director: Merel Van den Broeck
Creative team: Pim Smeets, Robbin de Waij
Account team: Emilie Demoor, Mieke Moortgat, Mart Beerten
Strategy: Mélanie Dalla-riva
Design director: Sébastien Greffe
Design: Kenny Smet, Inge Vanhees  
3D motion designer: Matthias Berghmans
Copy: Tine Sinnaeve, Yves Donceel, Jérôme Van Den Broeck
Agency producer: Ingeborg Van Hoof, Amélie Van Campen
Music composer and audio production: Thomas Houthave
DOP: Pieter Neirynck
Sound: Yannik Bolsens
Editor and motion design: Andreas De Ridder 
Sound post production: Menno Van Riet
UX/UI Design Director: Jeroen Michiels
Project Manager: Klaas Van Den Brande
Development Director: Arnout Devillé
Front-end developer: Jesse Debruyckere
Back-end developer: Adrian Covrig
UX/UI designer: Clara Mandujano