Yappa sport 10.000 kilometer voor kwetsbare jongeren

Marketing / News

10.000. Geen luchtballonnen, maar wel kilometers. Het Limburgse digitaal bureau Yappa daagt z’n 26 yappanezen uit om op 41 dagen tijd deze afstand bij elkaar te lopen, fietsen, wandelen of kruipen (als het niet anders kan). Wat als dit lukt? Een duwtje in de rug voor kwetsbare jongeren én een extra uitblaasdag voor het team!

Teamgevoel & Corona

“Alle yappanezen bleven in hun kot sinds maart 2020. Als digitale speler moesten we op dat vlak zeker mee het goede voorbeeld geven,” vertelt Yoeri Severy, chief enabler officer bij Yappa. “Hoe we het draaien of keren, de Yappa-connectie stond intern op een lager pitje.”

“E-peritieven, digitale koeklatsj, digitale Yappa cribs, Piet Kusters in Google Meet. Allemaal super leuke initiatieven, maar je voelt gewoon dat dat ‘fysieke’ teamgevoel niet te evenaren is. Liever die zalige ochtendkoe met enkele vroege collega’s, dat pintje op vrijdag met iedereen erbij of een strae teambuilding!”

Yappathon

De yappathon-challenge is simpel, op papier dan toch. 26 yappanezen, 10.000 km bij elkaar sporten, op 41 dagen. Dat is dus 243 kilometer sport per dag. “Onze eigen yappanezen kwamen met het initiatief. Dat het zweten gaat worden, twijfelen we niet aan, maar samen moet het lukken. Onze yappathon gaat ons niet alleen dichter bij elkaar brengen, maar we gaan evengoed klanten, sollicitanten en partners betrekken. Alles gebeurt natuurlijk coronaproof en enkel onze eigen, bezwete kilometers tellen!”

Mentaal welzijn

“De impact van Corona op het mentaal welzijn van de samenleving is niet te onderschatten. Velen vielen zonder sociaal contact, anderen konden enkel terugvallen op hun knuelcontact of moesten afscheid nemen van iemand. Voor kwetsbare jongeren zijn dit herkenbare struggles. Daarom willen we hen graag een Yappa-hart onder de riem steken.”

Hart voor Limburg

“Als we onze challenge tot een goed eind brengen, doneert Yappa alvast de eerste €1000 aan een Hart voor Limburg.” Een Hart voor Limburg ondersteunt lokale projecten die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren (van 0 tot 18 jaar). “Iedereen kan trouwens onze challenge steunen door een donatie te doen,” zegt Yoeri Severy enthousiast.

Wat krijgen de yappanezen voor al hun blaren en zweet? “Na het behalen van de magische 10.000 km, krijgt iedere yappanees een collectieve verlofdag om even uit te blazen. Die dag vullen de yappanezen vrij in om even de pauzeknop in te drukken en hun batterijen op te laden.”

De yappathon start op 1 juni tot en met 11 juli en kan je integraal volgen via Yappa’s sportclub in de app Strava. Wil jij ook een lichtpunt zijn voor kwetsbare kinderen en jongeren? Ga naar de website www.yappathon.be of doneer rechtstreeks via het project op Hart voor Limburg.