YIN United zet inclusie op de kaart bij Voka

Budgets / News

YIN United heeft de opdracht gekregen van Voka om inclusie bij te brengen aan ondernemers. Deze week vond een eerste workshop plaats in de splinternieuwe Vlaamse ‘Google campus’ O’Forty. Het lab maakt deel uit van een reeks workshops waarbij inclusief leiderschap als tool wordt neergezet om te innoveren. Want als werknemers zich betrokken voelen, gaan ze de ‘extra mile’ om klantenvragen te begrijpen en worden producten en services geoptimaliseerd.

Emily Rammant (Yin United)

De sleutel tot dergelijk innovatief gedrag op de werkvloer ligt bij de leidinggevenden, die voor 70% verantwoordelijk zijn of werknemers zich inclusief behandeld voelen. Daarom zet Voka dit topic op de agenda van haar ondernemersnetwerk. Waarom nu? Naast digitalisering en duurzaamheid is inclusie de 3e motor voor vernieuwing in deze nieuwe tijd. Voor het eerst werken we met vier generaties op de werkvloer, maar er is ook meer aandacht voor diversiteit op vlak van persoonlijkheid (bijvoorbeeld extraverten versus introverten), gender, ethniciteit, seksuele identiteit,... Diversiteit is niet langer een te behalen hr-quotum (of probleem), maar maakt vanaf nu deel uit van de strategische businessagenda van ondernemers.

Liesbeth Dillen, co-founder van YIN United, is trouwens een van de sprekers op Orbit by PUB, de conferentie rond duurzame communicatie en marketing. Het centrale thema dit jaar is Human First. Inschrijven kan vanaf nu. Doén!