Yune gaat op in IPG Mediabrands


Communication / News

Yune

Het Nederlandse contentmarketingbureau Yune sluit zich aan bij IPG Mediabrands Nederland, deel van Interpublic Group en de mediaholding van de bureaus UM, Initiative en Traffic4u. Het bureau zal fungeren als een zelfstandig onderdeel.

Yune werd opgericht in 2007 door Pablo van den Berg en Robert Doggers, die leiding zullen blijven geven. Het bureau begon als videoproductiebureau en groeide in tien jaar tijd uit tot een full service contentmarketingbureau in Nederland. Yune bedient klanten op het gebied van contentmarketingstrategie, contentcreatie en -productie, community management en contentdistributie. Het bureau produceert posts voor alle social kanalen, maar ook verschillende videoformats voor YouTube, Facebook, LinkedIn of de website van adverteerders.

« Het is al jarenlang onze visie dat als je impactvolle social content wilt maken, je zowel creatie als de distributie ervan onder één dak moet laten plaatsvinden, » aldus oprichters van den Berg en Doggers. « Dat doet Yune dus ook. Maar op mediagebied gaan de ontwikkelingen hard en we zochten een partner bij wie mediakennis en advies op het hoogste niveau aanwezig zijn. Door ons aan te sluiten bij IPG Mediabrands is de kruisbestuiving tussen content en de verspreiding ervan nog beter in de bedrijfsvoering gegarandeerd. Daarnaast wordt data en onderzoek steeds belangrijker binnen het vakgebied content marketing. Met IPG Mediabrands kunnen we ook hiermee een belangrijke stap voorwaarts maken. »

Ook Diederik Breijer, ceo van IPG Mediabrands Benelux, is enthousiast over de overname. « Door de digitalisering zien wij dat adverteerders contact en interactie met hun eigen klanten en potentiële klanten steeds vaker via hun eigen digitale kanalen (waaronder alle social kanalen) tot stand brengen. Daarbij zien wij vooral dat de toepassing van audiovisuele content (video) heel hard groeit. Met Yune kunnen wij op het hoogste niveau content marketing diensten en video producties bieden aan onze klanten en daarmee optimaal inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Wij zijn heel trots en blij dat Yune besloten heeft zich aan te sluiten bij onze groep. »