Zalando Pre-owned viert eenjarig bestaan met Mathieu Terryn

Crea / News / Retail

Om het éénjarige bestaan van Zalando Pre-owned te vieren dook Oona Agency de kast in met -en van- Mathieu Terryn. Vrouwlief Marie Wynants stond achter de camera, haar ‘grand amore’ en tevens ook Bazart-frontman voor de camera.

“Ik shop al heel mijn leven tweedehands,” steekt Mathieu Terryn van wal. “Zo is ook bijna de helft van mijn garderobe vintage! Als het gaat om fysieke vintage shops zijn Episode en Think Twice winkels waar ik al sinds jaar en dag naar toe ga. Antwerpen telt echter ook leuke vintage boetieks met een sterk aanbod designer pareltjes, die ik ondertussen ook regelmatig binnenspring. Online vind ik dan weer mijn gading bij op Zalando Pre-owned.”

In België worden per jaar 300.000 miljoen kledingstukken weggegooid, dat is gemiddeld 8.32 kilo textiel per persoon. Uit onderzoek van Movinga bleek dat gemiddeld 88% van de Belgische garderobe niet wordt gedragen en dat wil zeggen dat er slechts 12% van de garderobe actief wordt gedragen. Zalando wil dan ook met Pre-owned iedereen aansporen om niet gedragen kleding een tweede leven te geven.