Zilverwerk voor Bonka Circus

Budgets / News

DIVA (Louise Mertens)

DIVA (Louise Mertens)

Na een openbare aanbesteding heeft het team van DIVA - het nieuwe museum voor diamant, zilver en edelsmeedkunst in Antwerpen -  Bonka Circus gekozen voor haar openingscampagne.

Het vroegere Diamantmuseum en Zilvermuseum zijn nu beiden gesloten. Ze worden samengevoegd op een nieuwe locatie voor het museum vlakbij de Grote Markt in Antwerpen. De opening van het nieuwe museum, DIVA genaamd, wordt voorlopig gepland eind 2017. Jeroen Martens, directeur van DIVA : "Wij kozen voor Bonka Circus omdat zij blijk gaven van een uitstekend begrip van de uitdagingen voor DIVA. Daarnaast stelden zij een campagneproject en partnerideeën voor die een authentieke, sterke band zullen creëren met alle nationale en internationale doelgroepen.”

Voor DIVA, het nieuwe museum en belevingscentrum voor diamant, zilver en edelsmeedkunst, worden de panden van het Etnografisch Museum en het Volkskundemuseum met elkaar verbonden en grondig gerenoveerd. Tot de collectie zullen de topstukken van het voormalige Diamantmuseum aan het Astridplein en het Zilvermuseum in het Sterckshof in Deurne behoren. Daarnaast zal het verhaal van Antwerpen als diamantstad uit de doeken worden gedaan, iets wat tot nu toe wat ontbrak in het toeristische aanbod.

 

Het team van Bonka Circus voor DIVA:

Creatief team: Vincent Jansen, Jesse Vanophalven & Simon Willems (Bonka Circus)
Strategie: Peter Verbiest (Bonka Circus)
Projectmanagement: Annelies Mommen (Bonka Circus)
Mediaplanning: Delphine Van Loocke (freelance)
Social: Kel Wouters (freelance)