๐Ÿ’Š BEA Awards 2020 worden uitgesteld

Awards / News

Het verbod op evenementen in de provincie Antwerpen die meer dan 1.000 mensen samenbrengen, heeft gevolgen voor de organisatie van de BEA Awards 2020. Na raadpleging van een reeks betrokken partijen hebben de organisatoren kennis genomen van dit verbod, en besloten om de organisatie van de BEA Awards 2020 uit te stellen naar een datum die later zal worden aangekondigd.ย "Naast het wettelijk kader, hebben de evolutie van de pandemie en de gevolgen ervan voor de activiteiten van de evenementensector ons ertoe gebracht om dringend te bekijken welke de mogelijke gevolgen van het coronavirus zijn voor de essentie van ons evenement," zegt Jean-Paul Talbot, medeorganisator.

"Dag na dag worden de maatregelen van de autoriteiten verder verstrengd", vervolgt Bert Knuts, medeorganisator van de BEA Awards en voorzitter van het Expert Center Event Marketing van ACC Belgium. โ€œTwee weken voor het evenement kan niemand voorspellen welke de gezondheidsbeperkingen zullen zijn die tegen dan zullen worden opgelegd. Door al deze onzekerheden hebben we besloten om zo snel mogelijk te handelen, in het belang van iedereen.โ€ Deze actie resulteerde in een uitstel, dat de organisatoren vandaag aankondigen, ook vanuit een bezorgdheid om geen verdere impact te hebben op een sector die al zwaar getroffen is door de pandemie.ย Eerder werden ook al o.m. de UBA Trends Day en de Best Brands uitgesteld.

"De BEA Awards kosten veel tijd en geld, niet alleen voor de organisatoren en de juryleden, maar ook voor de betrokken agentschappen en leveranciers (in totaal ongeveer honderd bedrijven, nvdr)," zo gaan de organisatoren verder. "We willen absoluut voorkomen dat ze kosten maken, die worden teniet gedaan door BEA Awards die mogelijk niet langer de sector zouden weerspiegelen. Met het uitstellen van alle geplande activiteiten in het kader van de BEA Awards 2020, nemen we in de huidige context de enige juiste beslissing."
De BEA Awards 2020 zullen plaatsvinden, dat is zeker. Heel waarschijnlijk nog voor de zomer.

"Met iedereen samen waren we bezig met het voorbereiden van een 'Share the Spotlight 2.0'-editie, die ongetwijfeld de beste van alle 22 edities zal zijn. Dat willen we zo houden. Het evenement wordt weliswaar op 'pauze' gezet, maar het zal plaatsvinden! We staan nu in contact met de Nekkerhal en het Congrescentrum Lamot in Mechelen om het evenement te verplaatsen," zo besluiten de organisatoren, die ook blij en trots zijn te mogen rekenen op de flexibiliteit en de collegialiteit van hun verschillende partners.