🏆Junior National Culinary Team Belgium en Heren Loebas vallen in de prijzen

Awards / News / Sustainability

Het Junior National Culinary Team is het beloftenteam dat ons land vertegenwoordigt in culinaire juniorcompetities. Voor hun deelname aan de Olympiade der Köchein Stuttgart ontwierp Heren Loebas een ecologische plateau, gemaakt uit gerecycleerd plastic uit de Noordzee. Hierop werden gerechten geserveerd aan de jury, die bestond uit de grootste topchefs wereldwijd. Een sterk statement naar de voedingssector, die nog steeds te kampen heeft met aanzienlijke hoeveelheden afval.

Om de juniorchefs de mogelijkheid te geven om te koken met de lekkerste vissen die de zee hen biedt, is het belangrijk dat we onze natuur beschermen. Daarom koos Heren Loebas, in samenwerking met Studio-E.V.A., bij het ontwerp van de plateau voor hun buffet resoluut voor ecologie en duurzaamheid. Niet alleen qua materiaalkeuze, maar ook op vlak van inzetbaarheid. De unieke, glooiende lagen zijn gemaakt uit gerecycleerde yoghurtpotjes (witte lagen) en petflessen (blauwe laag), allemaal afkomstig uit de Noordzee. De combinatie van de strakke, hedendaagse vorm met het fris en duurzaam materiaal, zorgt voor een zeer kwalitatieve en eigentijdse ode aan de Noordzee. Naast de plateau werden ook kleine bordjes uitgewerkt, opgebouwd uit slechts twee niveaus om zo het onderscheid te maken tussen warme en koude finger foods. Ook twee sauskommetjes en bowl voor de salade werden mee uitgewerkt in dezelfde esthetiek van de plateau. Zo vormen ze samen één mooi geheel. Door de vormen zeer eenvoudig en strak te houden, krijgen al deze elementen een eigentijdse en frisse uitstraling die de gerechten tot een nog hoger niveau tilt.

Crédits

Client: Horeca Vlaanderen

Agency: Heren Loebas

Creative Director: Stijn D’Hondt

Art director: Peter Van de Sijpe

Productdesign: Heren Loebas / Studio - E.V.A.

Video: Heren Loebas

Fotografie: Heren Loebas