Qmusic gaat voor plastiekvrij Q-Beach House

Media / News

qbeachhouseHet Q-Beach House opent vanaf zaterdag 29 juni 2019 voor de 12de keer zijn deuren in Oostende. Nieuw dit jaar: het Q-Beach House zal deze zomer volledig plastiekvrij zijn. Dat kondigden Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe op dinsdag 4 juni aan vanuit Oostende in de Qmusic-ochtendshow.
Qmusic vervangt 125.000 plastieken rietjes, 60.000 plastieken verpakkingen van snoep en gadgets en 15.000 plastieken bekers door duurzame alternatieven. Elke vrijdag of zondag wordt er ook geplogd op het strand van Oostende, waarbij ze al joggend het strand opruimen.
“Het strand van Oostende ziet er dik oké uit. We zijn ook van plan om het proper te houden, want het Q-Beach House zal dit jaar plastiekvrij zijn. We gaan geen plastieken rietjes, bekers en kommetjes meer gebruiken en we gaan volledig draaien op zonne- en windenergie,” klinkt het bij Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe.
Heel de zomer lang, van 29 juni tot en met 1 september 2019, zendt Qmusic live uit vanuit Het Q-Beach House en komen er heel wat nationale en internationale topartiesten langs. Zo zijn er in totaal vier Sunset Concerten, die later bekendgemaakt worden.