Smappee wordt rode haring

smappee

Awards / Communication / News

smappeeHet Kortrijkse cleantech bedrijf Smappee is opgenomen in de Red Herring Top 100 Europe, een lijst die de meest beloftevolle technologiebedrijven van Europa in de spotlights zet.

Het Red Herring-team selecteerde de finalisten uit een pool van meer dan 1.200 bedrijven in de telecommunicatie, beveiliging, cloud, software, hardware, biotech, mobiele en andere industrieën die een applicatie ingediend hadden voor de Top 100 Award. De genomineerden werden geëvalueerd op 20 kwantitatieve en kwalitatieve criteria, waaronder disruptieve impact, marktvoetafdruk, bewijs van concept, financiële prestaties, technologische innovatie, sociale waarde, kwaliteit van het management, uitvoering van de strategie, en integratie in de desbetreffende industrieën.

Deze beoordeling van het bedrijfspotentieel werd aangevuld met een evaluatie van de reputatie van elk bedrijf, wat het mogelijk maakt voor Red Herring om doorheen de buzz te kijken en van de lijst een waardevol instrument te maken om de grootste business opportunities in de industrie te ontdekken en te promoten. De finalisten werden geselecteerd op basis van hun technologische innovatie, marktsterkte, marktgrootte, investeringsgeschiedenis, klantenwerving en financiële gezondheid.

“Dit jaar heeft alle verwachtingen overtroffen,” zegt Alex Vieux, uitgever en CEO van Red Herring. “Er zijn veel grote bedrijven die zeer innovatieve en disruptieve producten ontwikkelen in Europa. Het was titanenwerk om de pool te verkleinen en de geschikte finalisten te selecteren. Smappee is volgens ons enorm veelbelovend en verdiende daarom een plaats als finalist.”