99STORIES reist de wereld rond voor Bricsys

Crea / News

99STORIESHet Gentse storytelling bureau 99STORIES, onder leiding van Julie Vanderstichele en Peter Lissens, reist de wereld rond op zoek naar verhalen voor Belgische CAD-softwarespecialist Bricsys. Er werden stories ontgonnen en gefilmd in België, Portugal en Roemenië. Verdere story-mining expedities naar Azië en USA worden op dit moment ingepland. De hele campagne werd afgetrapt met een drie minuten durende spot voor het Bricsys product ‘BricsCAD’, een designer software voor ontwerpers, ingenieurs en architecten. Bijzonder aan de spot is, naast de duur, dat – op de hoofdacteur, in de rol van Ted Rossdale na – alle acteurs Bricsys werknemers zijn.

“Het budget voor deze productie was relatief beperkt, maar het enthousiasme bij Bricsys was heel groot,” vertelt Peter Lissens. De figuur van Ted Rossdale, ‘the man who brought in BricsCAD’, die we bedachten als speerpunt van deze campagne, sloeg meteen aan in alle geledingen van het bedrijf. Ted werd echt gezien als een bestaande figuur, iemand van vlees en bloed. Medewerkers van BricsCAD wilden met Ted – gespeeld door de in LA geboren Vlaamse acteur Kristoffel Verdonck – op de foto en wilden z’n handtekening. Alle medewerkers gingen volledig op in hun rol, en het resultaat was geweldig. Geen simpele productie nochtans: een bijna drie minuten durende travelling, grotendeels gechoreografeerd en met meer dan dertig figuranten. Maar we konden rekenen op het productionele meesterschap om dat allemaal in goede banen te leiden. De grote productie en de launch zijn nu achter de rug, maar we reizen de komende maanden nog wel de halve wereld rond om nog meer testimonials en stories te verfilmen bij klanten van Bricsys.”https://www.youtube.com/watch?v=LPb00WDsM2Q
Voor de productie van de film werd samengewerkt met productiehuis The Breakfast Club, producer Maarten Verstraeten en regisseur Dimitri Sterkens.
Credits:
Agency: 99STORIES
Accounts : Julie Vanderstichele & Ilse Jansen
Concept, copy, art direction & co-director: Peter Lissens
Production Company: The Breakfast Club
Producer: Maarten Verstraete
Director: Dimitri Sterkens