A New Year, a New Go

Agenda / Awards / News

Creative Belgium 2017Inzendingen voor de Creative Belgium Awards 2017 zijn nu open. Of je nu droomt van de smaak van jouw eerste gold, of je je uitgebreide collectie nog wil aanvullen... ‘going for gold’ is waar het om draait tijdens de Creative Belgium Awards.

Nu meer dan een jaar geleden werd de Creative Club omgedoopt tot Creative Belgium. En de Creative Belgium Award, die we nog steeds kennen als het hoedje, blijft de meest begeerde award in de Belgische communicatie-industrie voor creativiteit. Dé manier voor Creative Belgium om Belgische talenten op de kaart te zetten en om het potentieel van de sector te erkennen en straf werk aan te moedigen.

Voor de editie van 2017 werden er een paar optimalisaties doorgevoerd:

  • Nieuwe categorie PR als hoofdcategorie.
  • De categorieën Direct en Promo& activation hebben nieuwe subcategorieën
  • Self Promotion is toegevoegd in de verschillende categorieën. Dus niet meerenkel in media.
  • De opsplitsing van de categorie Craft binnen alle media. Geen aparte craftjury meer.

De organisatie wil nog benadrukken dat de keuze van de categorie zeer belangrijk zijn tijdens de jurering. De inzender is verantwoordelijk voor de keuze van de categorie. Er is vanaf dit jaar wel een grondige definitie voorzien voor elke categorie en subcategorie. Alle categorieën en hun definities voor de Creative Belgium Awards 2017 zijn terug te vinden op de website creativebelgium.be.

CB17_NewYearFB_animated

Ook dit jaar zal Creative Belgium alle entries verwerken via een gebruiksvriendelijke online entry systeem. Belangrijke optimalisaties zijn dat je een entry kunt klonen (100% identiek) of kopiëren (wijzigingen mogelijk) naar een andere categorie. Ook vraagt de organisatie een korte beschrijving van de campagne in de specifieke categorie. En er kan enkel campagnemateriaal worden opgestuurd, geen caseboards.

Data

1 Jan 2017 Entries are open
28 Feb 2017 Deadline to enter
12 April 2017 Deadline to deliver postal entries
2-5 May 2017 Judging Week
2 June 2017 The Creative Belgium Awards 2017
De inschrijvingen sluiten af op 28 februari 2017, inzenden na deze deadline kan nog tot midden maart mits een een toeslag van 5%.