Absoluut een nieuwe naam en huisstijl voor de zorginstellingen van Pelt

Crea / News

Afgelopen vrijdag sloegen het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Pelt de handen nog steviger in elkaar. Beide ziekenhuizen liggen op slechts enkele kilometers van elkaar en werken al jaren samen, maar nu bundelen ze voluit de krachten. In de eerste plaats voor de patiënt, want die verdient niets minder dan excellente zorg. Communicatiebureau Absoluut zorgde voor een rebranding die de nieuwe samenwerking perfect vat. Welkom in Noorderhart.

Noorderhart, ich hou van uch

De nieuwe naam werd onthuld tijdens een intieme en corona-proof opening, waar Peltenaar Stijn Meuris, niet toevallig aan een vleugelpiano, de Peltse versie bracht van zijn bekende nummer ‘Ik hou van u’. Dat Meuris zijn geliefde Noord-Limburg een warm hart toedraagt blijkt niet alleen uit zijn vroegere groepsnaam ‘Noordkaap’, maar ook uit zijn persoonlijke band met het ziekenhuis. “Ik ben oorspronkelijk geboren in Neerpelt, op de vorige plek van dit ziekenhuis. Maar sinds de fusie zijn we allemaal van Pelt,” vertelt Meuris. Het is dan ook niet verrassend dat hij de nieuwe naam ‘Noorderhart’ wel kan smaken. “Die vat het heel mooi samen. Ik ben dan ook heel vereerd om hier te zijn en voor jullie een liedje te mogen spelen.” En hoe kon dat beter dan in het lokale dialect: ‘Ich hou van uch’?

Naast de nieuwe naam, stippelden beide campussen hun ambitieuze toekomstplannen uit en gingen ze aan de slag met een nieuwe huisstijl die ook samen met Absoluut creëerden. De leverde een nieuwe identiteit op die beide ziekenhuizen mooi verbindt. Centraal: excellente zorg die steevast gekoppeld is aan de typisch Limburgse huiselijkheid en gastvrijheid.  

Onder onze vleugels zit je goed

Die visie keert ook duidelijk terug in het logo: een kleurrijke vogel die zorgzaamheid en deskundigheid uitstraalt, maar ook symbool staat voor het warme nest waar je kan thuiskomen. Het kunstwerk ‘Onder de vleugels’ van Olivier Strebelle in de inkomsthal van het ziekenhuis draagt diezelfde boodschap uit: in Noorderhart zit je veilig onder de beschermende vleugels van de zorgverleners tot je sterk genoeg bent om je eigen vleugels weer uit te slaan.

Het verhaal van verbinding en zorgzaamheid zal geleidelijk zijn vleugels spreiden over het kloppende zorghart van Noord-Limburg. Enkele gekleurde Noorderhart-vogels zijn intussen al neergestreken op de campussen. Hun levendig positivisme en optimisme zullen kleur geven aan beide ziekenhuizen, hun communicatie en natuurlijk aan hun zorg.