Absoluut en Interafval houden het net

Crea / News

Absoluut interafvalJe afval correct aanbieden lijkt logisch. ‘t Is een vorm van respect. Maar toch houdt niet iedereen het altijd netjes. Voor afvalophalers en recyclageparkwachters maakt het nochtans een wereld van verschil. Interafval, samenwerkingsverband van afval-intercommunales, en Absoluut werken voor het derde jaar op rij samen aan een schone campagne. Want van 19 tot en met 23 november is het ‘De week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’. Tijdens die week wil Interafval duidelijk maken dat “de vuilnismannen” ten volle ons respect verdienen. En respect zit in de kleine dingen: bied je afval gewoon correct aan. Vanuit die gedachte ontwikkelde Absoluut een campagne met filmpjes en gifs op sociale media, spotjes op Studio Brussel en Radio 2, bedankt-stickers en een website.
De uitdrukking “respect zit in de kleine dingen” neemt Absoluut wel heel erg letterlijk in haar social video’s. Een omaatje stapt samen met haar afvalzak de weegschaal op, een jongedame gebruikt een waterpas om haar stapel papieren te controleren, en een meneer meet de afstand tussen zijn container en de stoeprand met een lintmeter. Deze ludieke spotjes verschijnen op Facebook en Instagram. En ook in korte gifs worden er concrete tips uitgelicht.
Advies per gemeente vind je dan weer op de campagnewebsite houhetnet.be. Als je je postcode invult, ontdek je hoe je je afval correct kan aanbieden in jouw gemeente. Maar toon “de vuilnismannen” ook eens dat je hun werk echt oprecht apprecieert. Plak een bedankt-sticker op je zak of container. Die krijg je onder andere mee bij Libelle of je kan ze aanvragen bij je plaatselijke intercommunale. Met charmerende boodschappen als “Ik zie je graag langskomen” zal je afval met veel plezier opgeruimd worden.
Concept en creatie: team Absoluut