Absoluut en Michaël R. Roskam wegen op het klimaat

Crea / News

111111 absoluut“Hoe kunnen we opvallen tussen het beukende gedreun van campagnemachines en de hysterie van gillende tweets?” vroeg 11.11.11 aan Absoluut. Het antwoord kwam onder de vorm van een scenario-idee dat vervolgens de volle steun kreeg van Michaël R. Roskam. En uitgroeide tot de ingetogen kortfilm “Een Verkeerde Toekomst”, starring Jan Decleir, Natali Broods en Romy Louise Lauwers. Een prangend verhaal over foute keuzes in de klimaatstrijd en de Noord-Zuidvraagstukken.
De aanleiding voor deze actie? Binnenkort op 26 mei: verkiezingen. Valt het op? De wedloop van beloftes, eisenbundels en partijprogramma’s draait op volle toeren. Het is drummen voor aandacht – of om de aandacht weg te leiden – van hét hot topic: het klimaat, en al wat daarmee samenhangt, zegt men bij 11.11.11. In sommige delen van de wereld slaat klimaatverandering al hard toe. En de gevolgen zullen alleen maar erger worden. Met klimaatvluchtelingen en nieuwe problemen in de Noord-Zuidrelaties tot gevolg. 11.11.11 wil daarom politici meer dan ooit wakker schudden: "Wie zegt dat 'het klimaat te vroeg heeft gepiekt in deze verkiezingen', heeft er niets van begrepen. Het klimaat gaat op 27 mei niet afdruipen en in z’n schulp kruipen. Het klimaat is geen verkiezingsstunt. Maar de keuzes die kiezers en politici op 26 mei en daarna (niet) maken, zullen we met z’n allen voelen. De klimaatstrijd is dé uitdaging van deze generatie. Maar zijn we dat niet beu gehoord? Climate fatigue en zo?"
Communicatiebureau Absoluut gaf een twist aan het verhaal. Dat korte scenario belandde op het bureau van de wereldberoemde Michaël R. Roskam. Hij zette er zijn schouders onder en samen met Absoluut bouwde hij het uit tot een kortfilm. Een team van onder andere Michaël R. Roslam zelf, producer Frederik Zaman en director of photography Nicolas Karakatsanis wisten Jan Decleir, Natali Broods en Romy Louise Lauwers te strikken voor de hoofdrollen. Samen schilderen ze een beeld van het jaar 2043, een goede twee decennia na een reeks kapitale foute beslissingen. De wereld zoals we hem kennen, is voorgoed veranderd. Dona (Romy Louise Lauwers) gaat samen met haar opa Jules Praat (Jan Decleir) en tante Tina (Natali Broods) na hoe het allemaal begon.
Naast strategie, concept en de cocreatie zorgde Absoluut verder voor de trailer, de filmposter, de lanceringsstrategie en de website eenverkeerdetoekomst.be.

Bekijk de volledige film op eenverkeerdetoekomst.be.