Absoluut logisch om PMD te sorteren op de werkvloer

Crea / News / Sustainability

Welk bedrijf wil er geen elektrische bedrijfswagens? Of hernieuwbare energie? Gelukkig zijn er ook zaken die wél makkelijk haalbaar zijn. Zoals PMD sorteren op de werkvloer. Want PMD sorteren is makkelijk, goed voor het milieu en bovendien verplicht. Geen enkel excuus dus, om er niet meteen mee te beginnen. Een boodschap die Fost Plus en Absoluut luid verkondigen in hun nieuwe B2B-campagne.

Je zou denken dat PMD sorteren anno 2019 logisch is. Dat iedereen het doet, zowel thuis als op de werkvloer. Want in België geldt er een sorteerverplichting, ook voor PMD. En toch! Daarom lanceert Fost Plus – in samenwerking met het Leuvense communicatiebureau Absoluut – een nieuwe campagne gericht naar bedrijven. Het doel: zoveel mogelijk bedrijven laten starten met het sorteren van PMD. Ze krijgen er zelfs een mooie welkomstpremie bovenop.

De campagnefilm maakt meteen duidelijk dat sorteren op de werkvloer logisch is. Je doet het thuis toch ook? En het is veel gemakkelijker dan elektrische bedrijfswagens voor iedereen. Aan PMD sorteren is letterlijk geen enkel nadeel verbonden. De film wordt ingezet op Facebook en LinkedIn en getarget naar Belgische bedrijven. De radiospot volgt exact dezelfde insteek. Daarnaast wordt er geadverteerd in vakbladen en ondernemersmagazines. De advertenties kaarten enkele situaties op de werkvloer aan. Bijvoorbeeld: de lunch van je collega waar opstaat “Van mij!”? Daar blijf je af. De wc? Die spoel je door. Logisch. En dat is PMD sorteren ook. Niet enkel wettelijk, maar ook moreel verplicht.