Absoluut maakt jongeren warm voor een job in de zorgsector

Crea / News

Ondertussen is het haast een traditie geworden: de Vlaamse Overheid en Absoluut slaan de handschoenen in elkaar voor ‘Ik Ga Ervoor’. Meer jongeren die voluit gaan voor een toekomst als zorgverlener. Dat is ook deze keer de inzet.

The Movie

Met vrijdag 26 juni als lanceerdatum – niet toevallig het moment waarop veel jongeren de laatste hand legden aan hun examens – grijpt de Vlaamse Overheid het ideale moment aan om toekomstige studenten te informeren. Wat kunnen zij verwachten van een job in de zorg? Welke jobtypes bestaan er? En wat zijn de mogelijkheden voor een studietraject op maat? Om de variatie van het omvangrijke aanbod in de kijker te zetten, koos Absoluut voor een campagne die sterk aansluit bij de leefwereld van jongeren.

Waar ze zitten, die jongeren die niet bang zijn van een prikje? Achter hun scherm bijvoorbeeld, de afgelopen maanden meer dan ooit. Tussen het gamen en bingewatchen door, werden ze tijdens de lockdown geconfronteerd met het belang van een sterke zorgsector. En dus verscheen er via sociale media een emotionele trailer die niet hoeft onder te doen voor een Netflix-original. Vriendschap, spanning, teamspirit en drama. Het zijn emoties die deel uitmaken van een zorgberoep, zoals ze nu zelf konden vaststellen. De trailer eindigt dan ook met de vraag: ‘Zelf de hoofdrol spelen als zorgverlener?’

In lijn met de filmtrailer, verschijnen op sociale media filmposters die refereren aan de herkenbare stijl van specifieke genrefilms. Voor elke zorgsector (bv. geriatrie, kinesitherapie,…) werd zo een fictieve filmposter ontworpen. Opnieuw een knipoog naar vertrouwde beelden uit de leefwereld van de doelgroep.

En… actie

Er valt nog meer te ontdekken op de campagnesite. Geïnteresseerde jongeren kunnen hun licht opsteken tijdens een webinar op vrijdag 4 september. Zorgprofessionals geven er toelichting over hun werk en antwoorden op de meest prangende vragen van de deelnemers. Inschrijven daarvoor kan nu al via de website.

Ook jongeren die het secundair onderwijs nog niet hebben afgerond, vinden op de website info over de mogelijkheden om een zorgopleiding te starten. Voor hen wordt er op woensdag 19 augustus een livesessie georganiseerd op Facebook, waar zorgprofessionals een inkijk geven in hun werkwereld.