ACC lanceert vijfde editie Copywriting MasterClass

Agenda / Communication / News

writer's block steve-johnson-606754-unsplashTwintig jaar nadat Guillaume Van der Stighelen en Karen Corrigan de allereerste ‘copycursus’ organiseerden, lanceert ACC de vijfde editie van de Copywriting MasterClass. De uitdaging is groot: men kampt met een tekort aan goede copywriters in deze sector, terwijl er geen enkele opleiding bestaat die copywriters in spe klaarstoomt voor dit vak. Gelukkig zijn er voldoende getalenteerde mensen met een spitse pen, die nu in andere sectoren werken: hen wil ACC aansporen hun kans te wagen voor een job als copywriter in een bureau.
In de overtuiging dat woorden de wereld kunnen veranderen, deed het team van Karen Corrigan en Geoffrey Hantson bij Happiness in samenwerking met CreativeBelgium een multimediale oproep tot de bevolking om zelf een excuusbrief te schrijven aan Congo en die te posten op www.sorryiseenbegin.be . De beste brief wordt geselecteerd door een team van deskundigen en gepubliceerd uit naam van de Belgische bevolking. De briefschrijvers krijgen bovendien de kans zich in te schrijven voor de Copywriting MasterClass: twee dagen opleiding door de beste copywriters van het land, afgewisseld met praktische tests, die hen een job in een bureau kunnen opleveren.
De vorige edities van de Copywriting MasterClass leverde notoire laureaten op als Peter Ampe, Frank Marinus en Tom Theys, die ondertussen aan de top van het vak staan en ook zullen deelnemen aan de MasterClass. Benieuwd wat deze nieuwe lichting gaat opleveren en… in welk bureau ze zullen terechtkomen.
Wie nog vrienden of familie kent met een goede pen, vragen we om hen door te verwijzen naar www.sorryiseenbegin.be, deelnemen kan nog tot uiterlijk 10 mei. Creatief directeurs die op zoek zijn naar nieuwe copywriters (NL/FR) kunnen de jury vervolledigen die op 7 juni de beste talenten onder de aspirant copywriters selecteert. Zij mogen zich aanmelden bij twiggy.caels@accbelgium.be.pen aaron-burden-64849-unsplash
Praktisch: 
Timing: de tweedaagse Copywriting MasterClass vindt plaats op 31/05 en op 07/06/2019. Adres: Alfons Gossetlaan, 30 in Groot-Bijgaarden bij partner Mediahuis.
Voor meer informatie over sorryiseenbegin.be: karen@happiness-brussels.com
Voor meer informatie over de Copywriting MasterClass: twiggy.caels@accbelgium.be